


Runebergin kakku – jaettavaksi sopiva leivonnainen kruunaa juhlapäivän tarjoilut
1 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 0 min
Runebergin kakku on perinneleivonnainen uudella twistillä, ja se sopii jaettavaksi isommallekin porukalle. Kurkkaa resepti ja juhlista runeberginpäivää herkutellen!
Reseptin ainekset
12 viipaletta
Runebergin kakun taikina
200 g
voita
2 dl
sokeria
0,5 dl
appelsiinin mehua
2 kpl
kananmunaa
appelsiinin kuorta raastettuna
2,5 dl
jauheseosta (sekoitus piparkakkua, hapankorppua ja korppujauhoa)
1,75 dl
mantelijauhetta
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
0,5 tl
kardemummaa
Runebergin kakun täyte
1 dl
vadelmamarmeladia (paistonkestävää)
Kostutus
1 dl
punssia (arrakin makuista)
1 dl
vettä
Kuorrutus
tomusokeria
vadelman mehua
Runebergin kakku – ohje:
- Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, koko ajan vatkaten. Lisää appelsiinin mehu ja raasta mukaan appelsiinin kuorta. Lisää halutessasi pari tippaa karvasmantelia.
- Sekoita jauheseos piparkakuista, hapankorpuista ja korppujauhoista. Lisää mantelijauhe, leivinjauhe, kardemumma ja vehnäjauhot.
- Pursota puolet taikinasta voideltuun kuivakakkuvuokaan. Kaiva keskelle “oja”, ja täytä se paistonkestävällä vadelmamarmeladilla. Pursota loput taikinasta päälle.
- Paista runebergin kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunnin verran. Anna jäähtyä.
- Kostuta runebergin kakku punssi-vesiseoksella.
- Tee sokerikuorrute tomusokerista ja vedestä tai vadelmien mehusta.
Vinkki!
Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa runebergintorttujen resepti täältä!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
