Maku

Runebergin kakku

1 h 25 min
4.6
3

Runebergin kakku

Perinteinen Runebergin torttutaikina taittuu myös kakuksi.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 viipaletta)

Taikina

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 0,5 dlappelsiinin mehua
  • 2 kplkananmunaa
  • appelsiinin kuorta raastettuna
  • 2,5 dljauheseosta (sekoitus piparkakkua, hapankorppua ja korppujauhoa)
  • 1,75 dlmantelijauhetta
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 0,5 tlkardemummaa

Kakun sisään

  • 1 dlvadelmamarmeladia (paistonkestävää)

Kostutus

  • 1 dlpunssia (arrakin makuista)
  • 1 dlvettä

Kuorrutus

  • tomusokeria
  • vadelman mehua

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, kokoajan vatkaten. Lisää appelsiinin mehu ja raasta mukaan appelsiinin kuorta, sekä halutessasi pari tippaa karvasmantelia.

Sekoita jauheseos piparkakuista, hapankorpuista ja korppujauhoista. Lisää mantelijauhe, leivinjauhe, kardemumma ja vehnäjauhot.

Pursota puolet taikinasta voideltuun kuivakakkuvuokaan. Kaiva keskelle “oja”, joka täytetään paistonkestävällä vadelmamarmeladilla. Pursota loput taikinasta päälle. 

Paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin verra. Anna jäähtyä.

Kostuta kakku punssi-vesiseoksella.

Tee sokerikuorrute tomusokerista ja vedestä tai vadelmien mehusta.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä