Runebergin kakku – jaettavaksi sopiva leivonnainen kruunaa juhlapäivän tarjoilut
1 h 25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
1 h Runebergin kakku on perinneleivonnainen uudella twistillä, ja se sopii jaettavaksi isommallekin porukalle. Kurkkaa resepti ja juhlista runeberginpäivää herkutellen!
KA
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 29.1.2015

Runebergin kakku – jaettavaksi sopiva leivonnainen kruunaa juhlapäivän tarjoilut
Reseptin ainekset (12 viipaletta)
Runebergin kakun taikina
- 200 gvoita
- 2 dlsokeria
- 0,5 dlappelsiinin mehua
- 2 kplkananmunaa
- appelsiinin kuorta raastettuna
- 2,5 dljauheseosta (sekoitus piparkakkua, hapankorppua ja korppujauhoa)
- 1,75 dlmantelijauhetta
- 2 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- 0,5 tlkardemummaa
Runebergin kakun täyte
- 1 dlvadelmamarmeladia (paistonkestävää)
Kostutus
- 1 dlpunssia (arrakin makuista)
- 1 dlvettä
Kuorrutus
- tomusokeria
- vadelman mehua
Runebergin kakku valmistuu näin:
- Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, koko ajan vatkaten. Lisää appelsiinin mehu ja raasta mukaan appelsiinin kuorta. Lisää halutessasi pari tippaa karvasmantelia.
- Sekoita jauheseos piparkakuista, hapankorpuista ja korppujauhoista. Lisää mantelijauhe, leivinjauhe, kardemumma ja vehnäjauhot.
- Pursota puolet taikinasta voideltuun kuivakakkuvuokaan. Kaiva keskelle “oja”, ja täytä se paistonkestävällä vadelmamarmeladilla. Pursota loput taikinasta päälle.
- Paista runebergin kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunnin verra. Anna jäähtyä.
- Kostuta runebergin kakku punssi-vesiseoksella.
- Tee sokerikuorrute tomusokerista ja vedestä tai vadelmien mehusta.
Vinkki!
Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa runebergintorttujen resepti täältä!

Runebergintorttu on todellinen klassikkoherkku – ota talteen perinteinen suosikkiresepti
Maku

Runeberginkakku – tee tutunmakuinen herkku uudella tavalla
Maku

Runebergin kääretorttu – kaksi rakastettua klassikkoa yhdessä paketissa
Maku

Runebergin pannukeksi – klassikkoherkusta tuttu makumaailma ihastuttaa uudessa muodossa
Maku

Runebergin kerrosjälkiruoka – taikinamuruja, vaniljavaahtoa sekä vadelmakastiketta samassa paketissa
Maku

Runebergintorttu pellillä – tästä herkusta riittää jaettavaksi isommallekin porukalle
Maku

Helpot runebergintortut – tee klassikkoleivonnaiset kätevästi muffinivuokiin
Maku

Gluteeniton runeberginkakku haastaa perinteisen version mehevyydellään – kurkkaa resepti!
Maku