Maku

Runebergin kakku – jaettavaksi sopiva leivonnainen kruunaa juhlapäivän tarjoilut

1 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h
Runebergin kakku on perinneleivonnainen uudella twistillä, ja se sopii jaettavaksi isommallekin porukalle. Kurkkaa resepti ja juhlista runeberginpäivää herkutellen!
KA
4.3
4
Julkaistu: 29.1.2015


Ainekset (12 viipaletta)

Runebergin kakun taikina

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 0,5 dlappelsiinin mehua
  • 2 kplkananmunaa
  • appelsiinin kuorta raastettuna
  • 2,5 dljauheseosta (sekoitus piparkakkua, hapankorppua ja korppujauhoa)
  • 1,75 dlmantelijauhetta
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 0,5 tlkardemummaa

Runebergin kakun täyte

  • 1 dlvadelmamarmeladia (paistonkestävää)

Kostutus

  • 1 dlpunssia (arrakin makuista)
  • 1 dlvettä

Kuorrutus

  • tomusokeria
  • vadelman mehua
Tulosta

Runebergin kakku valmistuu näin:

  1. Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, koko ajan vatkaten. Lisää appelsiinin mehu ja raasta mukaan appelsiinin kuorta. Lisää halutessasi pari tippaa karvasmantelia.
  2. Sekoita jauheseos piparkakuista, hapankorpuista ja korppujauhoista. Lisää mantelijauhe, leivinjauhe, kardemumma ja vehnäjauhot.
  3. Pursota puolet taikinasta voideltuun kuivakakkuvuokaan. Kaiva keskelle “oja”, ja täytä se paistonkestävällä vadelmamarmeladilla. Pursota loput taikinasta päälle. 
  4. Paista runebergin kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunnin verra. Anna jäähtyä.
  5. Kostuta runebergin kakku punssi-vesiseoksella.
  6. Tee sokerikuorrute tomusokerista ja vedestä tai vadelmien mehusta.

Vinkki!

Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa runebergintorttujen resepti täältä!

4 kommenttia