Ruoka
Maku

Runebergin kakku

1 h 25 min
4.57
3

Runebergin kakku

Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos
Runebergin kakku on perinneleivonnainen uudella twistillä! Tässä reseptissä runebergintortun taikina taipuu kakun muotoon.

Ainekset (12 viipaletta)

Runebergin kakun taikina

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 0,5 dlappelsiinin mehua
  • 2 kplkananmunaa
  • appelsiinin kuorta raastettuna
  • 2,5 dljauheseosta (sekoitus piparkakkua, hapankorppua ja korppujauhoa)
  • 1,75 dlmantelijauhetta
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 0,5 tlkardemummaa

Runebergin kakun täyte

  • 1 dlvadelmamarmeladia (paistonkestävää)

Kostutus

  • 1 dlpunssia (arrakin makuista)
  • 1 dlvettä

Kuorrutus

  • tomusokeria
  • vadelman mehua

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Tee runebergin kakku näin:

Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, koko ajan vatkaten. Lisää appelsiinin mehu ja raasta mukaan appelsiinin kuorta. Lisää halutessasi pari tippaa karvasmantelia.

Sekoita jauheseos piparkakuista, hapankorpuista ja korppujauhoista. Lisää mantelijauhe, leivinjauhe, kardemumma ja vehnäjauhot.

Pursota puolet taikinasta voideltuun kuivakakkuvuokaan. Kaiva keskelle “oja”, ja täytä se paistonkestävällä vadelmamarmeladilla. Pursota loput taikinasta päälle. 

Paista runebergin kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunnin verra. Anna jäähtyä.

Kostuta runebergin kakku punssi-vesiseoksella.

Tee sokerikuorrute tomusokerista ja vedestä tai vadelmien mehusta.

MITÄ PIDIT?
4.57