Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Runebergin kakku – jaettavaksi sopiva leivonnainen kruunaa juhlapäivän tarjoilut

1 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 0 min

Runebergin kakku on perinneleivonnainen uudella twistillä, ja se sopii jaettavaksi isommallekin porukalle. Kurkkaa resepti ja juhlista runeberginpäivää herkutellen!

29.1.2015
Reseptin ainekset
12 viipaletta
Runebergin kakun taikina
200 g
voita
2 dl
sokeria
0,5 dl
appelsiinin mehua
2 kpl
kananmunaa
appelsiinin kuorta raastettuna
2,5 dl
jauheseosta (sekoitus piparkakkua, hapankorppua ja korppujauhoa)
1,75 dl
mantelijauhetta
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
0,5 tl
kardemummaa
Runebergin kakun täyte
1 dl
vadelmamarmeladia (paistonkestävää)
Kostutus
1 dl
punssia (arrakin makuista)
1 dl
vettä
Kuorrutus
tomusokeria
vadelman mehua

Runebergin kakku – ohje:

  1. Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, koko ajan vatkaten. Lisää appelsiinin mehu ja raasta mukaan appelsiinin kuorta. Lisää halutessasi pari tippaa karvasmantelia.
  2. Sekoita jauheseos piparkakuista, hapankorpuista ja korppujauhoista. Lisää mantelijauhe, leivinjauhe, kardemumma ja vehnäjauhot.
  3. Pursota puolet taikinasta voideltuun kuivakakkuvuokaan. Kaiva keskelle “oja”, ja täytä se paistonkestävällä vadelmamarmeladilla. Pursota loput taikinasta päälle. 
  4. Paista runebergin kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunnin verran. Anna jäähtyä.
  5. Kostuta runebergin kakku punssi-vesiseoksella.
  6. Tee sokerikuorrute tomusokerista ja vedestä tai vadelmien mehusta.

Vinkki!

Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa runebergintorttujen resepti täältä!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt