4,1(35)
Runebergin kääretorttu – kaksi rakastettua klassikkoa yhdessä paketissa
Kasvis
2 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 10 min
Runebergin kääretorttu maistuu aidolta runebergintortulta ja on rakenteeltaan juuri sopivan rouheinen. Erillistä kostutusta ei tarvita, sillä runebergin kääretortun pohja on ohut ja murea, ja sisälle kääritään reilusti vadelmahilloa.
30.1.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
15 annosta
Runebergin kääretortun pohja
2 kplmunaa (L-koko tai 3 pientä munaa)
1 dlsokeria
1 dlfariinisokeria
1/8 tlkarvasmanteliaromia (tai 1 tippa karvasmanteliöljyä)
100 gvoita (sulatettuna)
1 dlmantelijauhetta
1/2 dlperunajauhoja
1/2 dlkorppujauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 tlruokasoodaa
1 tlkardemummaa
1/2 tlkanelia
1/2 tlinkivääriä
1/2 tlpomeranssinkuorta
Runebergin kääretortun täyte
300 gvadelmahilloa
Tomusokeri-vesikuorrutus
1 1/2 dltomusokeria
2 tlvettä (kylmää)
Koristelu
2 rklvadelmia (pakastekuivattuja)

Runebergin kääretorttu – ohje:

  1. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tippa karvasmantelia. Sekoita joukkoon kädenlämpöinen voisula.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja mausteet. Sekoita ne vaahdon joukkoon varovasti nostellen.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Levystä tulee huomattavasti ohuempi kuin tavallisesta kääretortusta, noin puolen sentin paksuinen.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Kumoa kääretorttupohja toiselle leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota päällimmäinen leivinpaperi varovasti, mutta jätä se kääretortun päälle jäähtymisen ajaksi. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia.
  5. Levitä vielä lämpimälle pohjalle vadelmahilloa ja rullaa se leivinpaperin avulla tiukaksi kääröksi. Näin kakku ei murene. Nosta kääretorttu jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.
  6. Valmista kuorrutus sekoittamalla kylmää vettä tomusokeriin. Voit valuttaa kuorrutuksen lusikalla tai käyttää pakastepussia, josta on kulma leikattu irti.
  7. Viimeistele runebergin kääretorttu pakastekuivatuilla vadelmilla.

Vinkki!

Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa runebergintorttujen resepti täältä!

6 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo