Maku

Paahdettuna paras! Maukkaan hummuksen salaisuus ovat uunissa paahdetut kikherneet ja valkosipulit

25 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
15 min
Paahdettu hummus maistuu ihanalta! Paahda kikherneiden ja valkosipulin kanssa samalla pellillä myös koristeet hummuksen pinnalle. Oliiveilla, tomaateilla ja paahdetuilla kikherneillä päällystetystä hummuksesta saa leivän kera jo pienen aterian.
GL
VE
0
0
Julkaistu: 2.2.2021


Ainekset (4−6 annosta)

Hummus

  • 1 tlk (380/230 g) säilykekikherneitä
  • 4−6 valkosipulinkynttä
  • ½sitruuna
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • ½ tl paprikajauhetta
  • ¼ tl juustokuminaa
  • 1−1½ dl vettä
  • 4 rkl tahinia
  • 1 tl suolaa

Lisäksi

  • 1 rs (200 g)kirsikkatomaatteja
  • 1punasipuli
  • 1 dl oliiveja
  • 1 dlpistaasipähkinöitä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dl persiljaa
Tulosta

Paahdettu hummus valmistetaan näin:

  1. Valuta kikherneet. Kuori valkosipulit. Halkaise sitruuna.
  2. Levitä kikherneet ja valkosipulit uunipellin toiselle reunalle. Sekoita joukkoon öljy, seesaminsiemenet ja mausteet. Lisää sitruunan puolikas pellille.
  3. Halkaise tomaatit. Kuori ja kuutioi punasipulit. Laita tomaatit, sipulit, oliivit ja pähkinät pellin toiseen reunaan, lisää öljy, paprikajauhe ja suola. Paahda 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  4. Säästä noin ½ dl paahdettuja kikherneitä koristeluun. Lusikoi loput kikherneet, valkosipulit ja seesaminsiemenet teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Purista joukkoon paahdetun sitruunan mehu, lisää vesi ja tahini. Mausta suolalla. Soseuta tasaiseksi.
  5. Levitä paahdettu hummus laakeaan tarjoiluastiaan ja lisää pinnalle loput kikherneet, paahdetut kasvikset, oliivit ja pähkinät. Lusikoi hummuksen pinnalle myös pellille valunut paprikainen mausteöljy. Koristele hienonnetulla persiljalla. Tarjoile lämpimänä tai jäähtyneenä esimerkiksi leivän kera.

Kuvausastiat: lautanen Mari Paikkari Ceramics.

Kommentoi »