


Syksyn veikein kastike
Kuka tomaattia kaipaa, kun on omenoita! Omenaketsuppi on ihanan hapokas ja mausteinen monitoimikastike
1 h 0 min
Voiko se olla ketsuppia, jos siinä ei ole tomaattia? Kyllä vain! Sesongin paras ketsuppi keitetään omenoista. Omenaketsuppi maistuu tomaattiketsupin tapaan esimerkiksi erilaisten makkaroiden kanssa tai vaikka kasvisten dippinä.
Reseptin ainekset
6 dl
4-5 (500 g)
omenoita
1
salottisipuli
1½ dl
vettä
2½ dl
omenaviinietikaa
2 dl
sokeria
2 tl
suolaa
½ tl
cayennepippuria
¼ tl
jauhettua neilikkaa
¼ tl
jauhettua maustepippuria
Omenaketsuppi – ohje:
- Kuori ja paloittele omenat ja sipuli. Laita omenat, sipuli ja vesi kattilaan. Kypsennä noin 10 minuuttia tai kunnes omenat ovat kypsyneet pehmeiksi.
- Soseuta omenaseos tasaiseksi. Lisää etikka, sokeri, suola ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä noin tunti. Sekoita välillä kattilan pohjaa myöten.
- Tölkitä ketsuppi steriloituun pulloon tai tölkkiin kuumana, sulje kansi tiiviisti ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Siirrä jääkaappiin. Ketsuppi säilyy kylmässä noin 2 kuukautta.
Vinkki!
Jos haluat ketsupista sileää, paseeraa sose siivilän läpi kattilaan ennen keittämistä.
Tarjoile omenaketsuppia esimerkiksi veikeiden maissikoirien eli corn dogsien kanssa!

Maukkaan maissitaikinan sisällä piileskelee (vege)nakki.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat