


Maissikoirat eli corn dogs – herkuttele (vege)nakkitikut juustodipin kanssa
40 min
Saatat joutua paistamaan tuplasatsin, sillä nämä nakkitikut tekevät takuulla kauppansa! Valitse vegenakki ainakin kasvissyöjälle.
Reseptin ainekset
10 kpl
1 pkt (280 g)
kuorettomia (vege)nakkeja
4 rkl
vehnäjauhoja
Taikina
2 dl
vehnäjauhoja
1½ dl
polentajauhoja
1½ tl
leivinjauhetta
1 rkl
sokeria
½ tl
suolaa
2
munaa
1½ dl
maitoa
Lisäksi
1 l
rypsiöljyä
10
puista varrastikkua
Maissikoirat eli corn dogs – ohje:
- Paina varrastikku pitkittäin jokaisen nakin keskelle. Pyörittele nakit kevyesti vehnäjauhoissa.
- Yhdistä kulhossa taikinan kuivat ainekset. Lisää munat ja maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina korkeaan ja kapeaan astiaan, esimerkiksi sauvasekoittimen kulhoon.
- Pane öljy pienehköön, korkeareunaiseen kattilaan. Kuumenna 180-asteeseen.
- Kasta nakit yksi kerrallaan taikinassa niin, että taikinaa jää nakin ympärille paksulti.
- Uppopaista muutama nakki kerrallaan kuumassa rasvassa. Kypsennä pari minuuttia, kunnes taikina on saanut kullanruskean värin. Nosta kypsät nakit pihdeillä talouspaperin päälle hetkeksi valumaan.
- Tarjoa vastapaistettuina juustodipin kera (ohje alla).
Juustodippi
4 dl
- 1 pkt (200 g) cheddarjuustoviipaleita
- 5 savujuustoviipaletta
- 1 dl ranskankermaa
- 1 dl maitoa
- ½ tl cayennepippuria
Juustodippi – ohje:
- Hienonna juustot veitsellä.
- Pane juustot, ranskankerma ja maito pinnoitettuun kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan puuhaarukalla sekoittaen, kunnes juusto sulaa. Mausta cayennepippurilla.
- Tarjoa dippi lämpimänä.
Vinkki!
- Hyödynnä dippiin jääkaapissa pyörivät juustojen jämät. Voit käyttää valmisraasteiden lisäksi kaikkia sulavia juustoja hienonnettuna, kuten emmentaalia, goudaa ja mozzarella.
- Piilota kuorrutteen alle eri makuisia nakkeja tai pikkumakkaroita tai sipaise nakin pinnalle chilikastiketta tai sinappia, niin jokainen pötkylä on hauska makuyllätys.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat