Kotivinkki

Karviais-porkkanahillo eli köyhän miehen lakkahillo

30 min
3
0

Karviais-porkkanahillo eli köyhän miehen lakkahillo

Hilloa porkkanasta? Oi, kyllä! Karviais-porkkanahillo toimii kivasti vaikka puuron, jugurtin tai viilin hillosilmänä tai leivonnaisten maustajana.
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 600 gporkkanoita
  • 400 gkarviaisia
  • 2 dlsokeria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä porkkanoita noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet.
2. Perkaa karviaiset, eli poista niistä kannat ja päät. Tämä onnistuu näppärästi saksilla.
3. Valuta porkkanat ja laita ne kulhoon karviaisten kanssa. Soseuta porkkana-marjaseos sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
4. Laita sose kattilaan ja sekoita sokeri joukkoon. Keitä seosta miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Sekoita karviais-porkkanahilloa välillä.
5. Jos haluat kiinteämpää hilloa, keitä seosta kauemmin. Myös sokeria lisäämällä karviais-porkkanahillo kiinteytyy (ja makeutuu) lisää.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä