Karviais-porkkanahillo eli köyhän miehen lakkahillo
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Hilloa porkkanasta? Oi, kyllä! Karviais-porkkanahillo toimii kivasti vaikka puuron, jugurtin tai viilin hillosilmänä tai leivonnaisten maustajana.
3.1
Kuvat
Julkaistu 23.4.2012

Karviais-porkkanahillo eli köyhän miehen lakkahillo
Reseptin ainekset
- 600 gporkkanoita
- 400 gkarviaisia
- 2 dlsokeria
1. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä porkkanoita noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. 2. Perkaa karviaiset, eli poista niistä kannat ja päät. Tämä onnistuu näppärästi saksilla. 3. Valuta porkkanat ja laita ne kulhoon karviaisten kanssa. Soseuta porkkana-marjaseos sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. 4. Laita sose kattilaan ja sekoita sokeri joukkoon. Keitä seosta miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Sekoita karviais-porkkanahilloa välillä. 5. Jos haluat kiinteämpää hilloa, keitä seosta kauemmin. Myös sokeria lisäämällä karviais-porkkanahillo kiinteytyy (ja makeutuu) lisää.