3,2(18)
Karviais-porkkanahillo eli köyhän miehen lakkahillo
30 min
Hilloa porkkanasta? Oi, kyllä! Karviais-porkkanahillo toimii kivasti vaikka puuron, jugurtin tai viilin hillosilmänä tai leivonnaisten maustajana.
23.4.2012
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
600 gporkkanoita
400 gkarviaisia
2 dlsokeria

1. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä porkkanoita noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. 2. Perkaa karviaiset, eli poista niistä kannat ja päät. Tämä onnistuu näppärästi saksilla. 3. Valuta porkkanat ja laita ne kulhoon karviaisten kanssa. Soseuta porkkana-marjaseos sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. 4. Laita sose kattilaan ja sekoita sokeri joukkoon. Keitä seosta miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Sekoita karviais-porkkanahilloa välillä. 5. Jos haluat kiinteämpää hilloa, keitä seosta kauemmin. Myös sokeria lisäämällä karviais-porkkanahillo kiinteytyy (ja makeutuu) lisää.

Suosittelemme myös näitä

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.