Omenahillo uunissa – paahteisen karamellisoitunut syysherkku valmistuu miltei itsestään
3 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
3 h Omenahillo uunissa vaatii ilahduttavan vähän tekemistä. Kaada omenapalat ja sokerit kattilaan, ja uuni hoitaa loput. Reseptistä tulee noin neljä litraa karamellisoidun paahteista omenahilloa, jota kelpaa lusikoida lettujen ja aamujogurtin päälle.
3.6
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 2.8.2019

Omenahillo uunissa – paahteisen karamellisoitunut syysherkku valmistuu miltei itsestään
Reseptin ainekset
Omenahillo uunissa
- 2 ½ kgomenaa
- 2 dlvettä
- 1 kghillosokeria
- 3 dlfariinisokeria
- 2–3kanelitankoa
Omenahillo uunissa valmistuu näin:
- Kuori ja pilko omenat, poista siemenet.
- Kaada omenat 7–10 litran kattilaan ja lisää vesi. Nosta kattila 200-asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi.
- Kun omenat ovat pehmenneet, soseuta ne halutessasi sauvasekoittimella. Lisää sokerit ja kanelitangot soseeseen. Sekoita tasaiseksi.
- Nosta kattila takaisin uuniin. Anna kypsyä 200 asteessa 2–2 ½ tuntia. Purkita omenahillo kuumiin tölkkeihin ja sulje heti puhtailla kansilla.
Vinkki!

Hilloa, mehua vai nektaria? 3 helppoa tapaa säilöä kesän maut talven varalle

Tunnetko hilloamis- ja hyytelöimisaineiden erot? Valitse tarpeisiisi sopiva näillä vinkeillä!

Hillo kovakuorisista marjoista ja hedelmistä
Maku

Hillo pehmeäkuorisista marjoista ja hedelmistä
Maku

Lakattoman lakkahillo keitetään porkkanoista ja karviaisista
Maku

Pikahillo
Maku

Marjamehua ja mansikkahilloa! Tee itse etiketit mehupulloihin ja hillopurkkeihin

Mausteinen kurpitsahillo – käytä marmeladin tapaan
Maku