Kotivinkki

Omenahillo uunissa – paahteisen karamellisoitunut syysherkku valmistuu miltei itsestään

3 h 30 min
3.35
20

Omenahillo uunissa vaatii ilahduttavan vähän tekemistä. Kaada omenapalat ja sokerit kattilaan, ja uuni hoitaa loput. Reseptistä tulee noin neljä litraa karamellisoidun paahteista omenahilloa, jota kelpaa lusikoida lettujen ja aamujogurtin päälle.
Tulosta
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset

Omenahillo uunissa

  • 2 ½ kgomenaa
  • 2 dlvettä
  • 1 kghillosokeria
  • 3 dlfariinisokeria
  • 2–3kanelitankoa

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h

Omenahillo uunissa valmistuu näin:

  1. Kuori ja pilko omenat, poista siemenet.
  2. Kaada omenat 7–10 litran kattilaan ja lisää vesi. Nosta kattila 200-asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi.
  3. Kun omenat ovat pehmenneet, soseuta ne halutessasi sauvasekoittimella. Lisää sokerit ja kanelitangot soseeseen. Sekoita tasaiseksi.
  4. Nosta kattila takaisin uuniin. Anna kypsyä 200 asteessa 2–2 ½ tuntia. Purkita omenahillo kuumiin tölkkeihin ja sulje heti puhtailla kansilla.
MITÄ PIDIT?
3.35