


Omenahillo uunissa – paahteisen karamellisoitunut syysherkku valmistuu miltei itsestään
3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min
Omenahillo uunissa vaatii ilahduttavan vähän tekemistä. Kaada omenapalat ja sokerit kattilaan, ja uuni hoitaa loput. Reseptistä tulee noin neljä litraa karamellisoidun paahteista omenahilloa, jota kelpaa lusikoida lettujen ja aamujogurtin päälle.
Reseptin ainekset
Omenahillo uunissa
2 ½ kg
omenaa
2 dl
vettä
1 kg
hillosokeria
3 dl
fariinisokeria
2–3
kanelitankoa
Omenahillo uunissa – ohje:
- Kuori ja pilko omenat, poista siemenet.
- Kaada omenat 7–10 litran kattilaan ja lisää vesi. Nosta kattila 200-asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi.
- Kun omenat ovat pehmenneet, soseuta ne halutessasi sauvasekoittimella. Lisää sokerit ja kanelitangot soseeseen. Sekoita tasaiseksi.
- Nosta kattila takaisin uuniin. Anna kypsyä 200 asteessa 2–2 ½ tuntia. Purkita omenahillo kuumiin tölkkeihin ja sulje heti puhtailla kansilla.
Vinkki!
Nauti omenahilloa esimerkiksi lettujen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat