Kotivinkki

Hillo pehmeä- ja kovakuorisista marjoista

0
0

Hillo pehmeä- ja kovakuorisista marjoista

Teksti Kotivinkki
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset

HILLO PEHMEÄKUORISISTA MARJOISTA:

  • 1 kgmarjoja, mansikoita
  • 1 kgvadelmia
  • 1 kgmustikoita
  • 1 kgjuolukoita
  • 1 kgtai lakkoja
  • 500-700 gsokeria

HILLO KOVAKUORISISTA MARJOISTA:

  • 1 kgmarjoja ja/tai hedelmiä, herukoita
  • 1 kgpuolukoita
  • 1 kgkarpaloita
  • 1 kgtai karviaismarjoja
  • 3-4 dlvettä
  • 600-700 gsokeria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

HILLO PEHMEÄKUORISISTA MARJOISTA

1. Lado peratut marjat ja sokeri kerroksittain. Anna marjojen mehustua vähintään tunti.

2. Kuumenna mehustuneita marjoja hitaasti kiehumispisteeseen. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes marjat ovat tasaisesti liemessä. Sekoita välillä varovaisesti, ettei hillo pala pohjaan. Kuori vaahto pois.

3. Tölkitä hillo puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin piri pintaan. Sulje välittömästi.

4. Anna hillon jäähtyä ja vie kylmään.

HILLO KOVAKUORISISTA MARJOISTA

1. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Keitä niitä noin 10 minuuttia.

2. Lisää joukkoon puhdistetut marjat. Keitä hilloa pienellä lämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes marjat painuvat pinnan alle. Varo, ettei hillo pala pohjaan. Kuori vaahto.

3. Tölkitä hillo pestyihin, kuumiin tölkkeihin piri pintaan ja sulje heti.

4. Anna jäähtyä ja vie kylmään.

Vinkki!

Pehmeäkuoristen marjojen mehustusaika on 1 T ja keittoaika 30 min. Kovakuoristen marjojen keittoaika on 40 min.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä