Kotivinkki

Omenamarmeladi yllätyksen kera

40 min
0
0

Omenamarmeladi yllätyksen kera

Omena neutralisoi happamat marjat mitä parhaiten ja maustaa mukavasti miedot kasvikset. Yhdistä siis marmeladiin omenan seuraksi puna- tai mustaherukkaa, karviaista tai upota siihen kesäkurpitsasato.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (Noin 1 ½ l marmeladia )

  • 500 gomenaa
  • 500 ghappamia marjoja tai kesäkurpitsaa (noin 1 l)
  • 1 dlsitruunanmehua
  • 1 dlhunajaa
  • 2 dlhillo-marmeladisokeria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

1. Kuori omenat ja poista niistä siemenet ja siemenkodat. Puhdista marjat.
 

2. Yhdistä kaikki raaka-aineet kattilassa ja kuumenna ne höyryäväksi. Keitä välillä sekoittaen 5–10 minuuttia. Kovakuoristen marjojen keittoaika on hieman pidempi. Nosta kattila levyltä. Soseuta omenamarmeladi halutessasi sauvasekoittimella.
 

3. Kuori mahdollinen vaahto pinnalta ja purkita kuuma omenamarmeladi puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje purkit heti puhtailla kansilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä