


Omenamarmeladi yllätyksen kera
40 min
Omena neutralisoi happamat marjat mitä parhaiten ja maustaa mukavasti miedot kasvikset. Yhdistä siis marmeladiin omenan seuraksi puna- tai mustaherukkaa, karviaista tai upota siihen kesäkurpitsasato.
Reseptin ainekset
Noin 1 ½ l marmeladia
500 g
omenaa
500 g
happamia marjoja tai kesäkurpitsaa (noin 1 l)
1 dl
sitruunanmehua
1 dl
hunajaa
2 dl
hillo-marmeladisokeria
Omenamarmeladi – ohje:
Kuori omenat ja poista niistä siemenet ja siemenkodat. Puhdista marjat.
Yhdistä kaikki raaka-aineet kattilassa ja kuumenna ne höyryäväksi. Keitä välillä sekoittaen 5–10 minuuttia. Kovakuoristen marjojen keittoaika on hieman pidempi. Nosta kattila levyltä. Soseuta omenamarmeladi halutessasi sauvasekoittimella.
Kuori mahdollinen vaahto pinnalta ja purkita kuuma omenamarmeladi puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje purkit heti puhtailla kansilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat