Maukas kanapasta on näppärä, koko perheelle maistuva arkiruoka, jonka saa lautasille nopeasti. Pasta kiehuu samaan aikaan kuin kanasuikaleet ja kasvikset kypsyvät pannulla.
Kanapastassa voi käyttää esimerkiksi kanan rintafileitä, broilerin fileesuikaleita tai broilerin koipireisiä. Kana kypsennetään ja maustetaan pannulla tai uunissa ennen kuin se lisätään pastan joukkoon.
Tämän ohjeen lailla monet kanapastareseptit sisältävät kermaa, joka antaa pastakastikkeelle täyteläisyyttä. Kanapasta onnistuu kuitenkin mainiosti myös ilman kermaa. Tilalla voit käyttää esimerkiksi tomaattipohjaista kastiketta, pestoa, tuorejuustoa tai runsaasti tuoreita yrttejä ja valkosipulia.
Perusmausteiden eli suolan ja pippurin lisäksi kanapastan maustamisessa voi kokeilla rohkeasti erilaisia yhdistelmiä. Tavallisia kanapastassa käytettyjä mausteita ovat esimerkiksi valkosipuli, curry, basilika, oregano ja chili. Tässä muutamia kokeilemisen arvoisia reseptejämme:
Kanapasta valmistetaan tavallisesti liedellä, mutta ruoan voi tehdä myös uunivuoassa. Uunikanapastan kastikkeen pohjaksi käy niin kerma kuin tomaattimurskakin. Uunikanapastan voi valmistaa kahdella tavalla: voit lisätä pastan ja kananpalat raakoina tai valmiiksi kypsennettyinä. Kurkkaa kanapastaohjeemme, jossa pasta keitetään ja kana käytetään nopeasti pannulla ennen uuniin laittoa.