


Tomaatti-kanapasta oliivien, kapriksien ja sitruunamelissan kera
Yksinkertaisista ruoista puhuttaessa mieleen tulee aina kanapasta. Tässä ohje, joka vie hieman aikaa, koska käytin kanankoipia. Nopeamman toivossa käytä rintafileitä.
Reseptin ainekset
4 annosta
4
broilerin koipea
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
400 g
tomaattimurskaa (Mutti)
12
mustaa oliivia
2 rkl
kapriksia
1 tl
kuivattua oreganoa
1 tl
kuivattua timjamia
1 tl
savupaprikajauhetta
½ tl
mustapippuria rouhittuna
35 g
parmesaania
350 g
tagliatellea
Lisäksi
suolaa maun mukaan
oliiviöljyä freesaamiseen
sitruunamelissaa
Tomaatti-kanapasta – ohje:
- Asettele koivet uunipellille ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista 150 asteessa 40 min. Nosta lämpö 225 asteeseen ja paista vielä 15 min.
- Jäähdytä ja revi liha luista.
- Laita pastavesi kiehumaan ja suolaa vesi kunnolla.
- Ota kattila ja lisää sinne tilkka öljyä ja freesaa silputtu sipuli ja valkosipulin kynnet murskattuna. Anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä 10–15 min.
- Lisää kastikkeeseen mausteet, yrtit, kanat, kaprikset ja oliivit. Lisää myös kanankoipien paistorasvaa 4 rkl sekaan. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä hetki.
- Lisää pastat keitinveteen ja keitä al dente. Siivilöi pasta ja lisää ne kastikkeen joukkoon. Sekoita kunnolla.
- Asettele ruoka vadille niin, että lisäät pastaa ja parmesaania kerroksittain.
- Raasta lopuksi vielä päälle parmesaania ja silputtua tuoretta sitruunamelissaa.
Katso myös suosituin kanapastareseptimme!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat