


Helppo valkosipulileipä
2 h 10 min
{
Aktiivinen 1 h 30 min
Passiivinen 40 min
Tämä valkosipulileipä valmistuu helposti ja hauskasti! Kokoa iso leipä pienistä palloista, niin sitä on kiva murtaa pyörylä kerrallaan vaikka keiton kaveriksi.
Reseptin ainekset
1 kpl
Taikina
3 dl
vettä
25 g
hiivaa
1 tl
suolaa
1 rkl
siirappia
5–6 dl
hiivaleipäjauhoja
25 g
voita
Valkosipuliöljy
4
valkosipulinkynttä
1 dl
oliiviöljyä
Helppo valkosipulileipä – ohje:
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva veteen. Sekoita suola, siirappi ja noin puolet hiivaleipäjauhoista nesteeseen.
- Lisää loput jauhot taikinaan hyvin vaivaten. Sekoita taikinaan viimeisen jauhoerän yhteydessä myös pehmeä rasva.
- Kohota liinalla peitettynä lämpimässä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, eli noin 30 minuuttia.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita ne öljyyn.
- Jaa taikina 4 osaan. Leikkaa jokainen osa vielä 8 palaan.
- Pyörittele palat palloiksi. Kasta jokainen pallo valkosipuliöljyssä. Asettele palat voideltuun 1,5 litran vetoiseen vuokaan. Kohota liinan alla 30 minuuttia.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla 30–40 minuuttia, kunnes leivät ovat kauniin ruskeita ja leivän pohjaa koputettaessa kuuluu ontto kumina. Valkosipulileipä on valmis!
Suosittelemme myös näitä
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat