Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Aito saaristolaisleipä

3 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 3 h 0 min

Makean maltainen saaristolaisleipä on uskomattoman helppoa valmistaa. Leipä on täydellinen pari kaikille jouluruoille: suolaisille kaloille, kinkulle ja maksapateelle.

5.11.2014
Reseptin ainekset
2 kpl
1 l
piimää
75 g
tuorehiivaa (1 ½ pkt)
3 dl
siirappia
1 rkl
suolaa
3 dl
kaljamaltaita
3 dl
vehnäleseitä
3 dl
ruisjauhoja
10 dl
vehnäjauhoja
Siirappivesi
½ dl
siirappia
1 ½ dl
vettä

Aito saaristolaisleipä – ohje:

  1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva piimään ja sekoita niin, että se liukenee.
  2. Lisää siirappi, suola, maltaat, leseet sekä ruis- ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna kohota 1 ½ tuntia.
  3. Voitele kaksi 1 ½–2 litran pitkulaista leipävuokaa ja jaa taikina niihin. Paista 175-asteisen uunin alatasolla kaksi tuntia.
  4. Sekoita siirappi ja vesi. Kun paistoaikaa on jäljellä puoli tuntia, voitele saaristolaisleipien pinta siirappivedellä. Jatka paistamista loppuun. Saaristolaisleipä on parhaimmillaan 2–3 päivän päästä. Leivät kestävät hyvin myös pakastamisen.

Vinkki!

Ota talteen myös herkullisen, appelsiinimehulla mehevöitetyn saaristoleivän resepti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt