Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Banaaniletut – nappaa talteen kolmen raaka-aineen helppo ohje!

20 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 15 min

Banaaniletut valmistuvat helposti vain kolmesta raaka-aineesta. Mikä parasta, banaanilettujen ohje on helposti sovellettavissa! Kokeile herkullisia muunnoksia: kookos-, marja- ja suklaalettuja. Banaaniletut onnistuvat myös ilman kaurahiutaleita, mutta ne pysyvät paremmin koossa, kun lisäät hiutaleita.

27.12.2017
Reseptin ainekset
2 annosta
Banaaniletut
2
munaa
1
kypsä banaani
1/2 dl
gluteenittomia kaurahiutaleita (halutessasi)
Paistamiseen
2 rkl
kookosöljyä

Banaaniletut – ohje:

  1. Mittaa kaikki lettujen ainekset sauvasekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon tai blenderin kannuun.
  2. Hienonna tasaisen kuohkeaksi taikinaksi.
  3. Kuumenna pannulla kookosöljy ja paista letut miedolla lämmöllä.
  4. Käännä varovasti ja paista banaaniletut myös toiselta puolelta.

Banaaniletut – parhaat vinkit:

Miten teen banaaniletut ilman kananmunaa?

Banaanilettuja voi tehdä ilman munaa. Kananmuna toimii sidosaineena eli se pitää letut koossa, mutta munan voi korvata myös muilla aineksilla. Katso ilman kananmunaa valmistuvien banaanilettujen ohje, joka sopii myös maidottomaan ja vegaaniseen ruokavalioon.

Miten paistan banaaniletut?

Banaanilettujen paistaminen on helppoa, mutta vaatii hieman kärsivällisyyttä, jotta letut eivät hajoa.

  • Paista banaaniletut miedolla lämmöllä, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Liian korkea lämpö voi polttaa letut ennen kuin ne ehtivät kypsyä.
  • Käytä paistamiseen kookos- tai rypsiöljyä tai rasvaa.
  • Annostele pannulle pieni määrä taikinaa yhdeksi letuksi, sillä pienet letut on helpompi kääntää.
  • Paista banaanilettuja rauhassa, kunnes pinta alkaa näyttää kiinteältä ja pohja on kullanruskea. Kääntämisen kanssa ei kannata kiirehtiä, sillä banaanilettu hajoaa tavallista lettua herkemmin. Käännä letut varovasti leveän lastan avulla.
  • Halutessasi voit paistaa banaaniletut myös vohveliraudalla, jolloin vältyt lettujen kääntämiseltä.

Mitä syödä banaanilettujen kanssa?

Banaaniletut voi tarjoilla monenlaisten makeiden, rapeiden ja raikkaiden lisukkeiden kanssa. Kokeile yhtä tai yhdistele useampaa!

  • Erilaiset marjat ja hedelmät sopivat ihanasti banaanilettujen kanssa. Valitse oman makusi mukaan esimerkiksi mansikoita, mustikoita, vadelmia, mangoa tai kiiviä. Myös hunaja, vaahterasiirappi tai marjaisat hillot toimivat makeana lisukkeena. Kookos-banaanilettujen kanssa tarjoillaan mustikoita, vaahterasiirappia ja vaniljakastiketta.
  • Rapeutta saa granolalla, myslillä, pähkinöillä tai trooppiseen makumaailmaan sopivilla kookoshiutaleilla.
  • Banaanilettujen kaveriksi käyvät mainiosti myös kreikkalainen tai turkkilainen jogurtti ja täyteläinen vaniljarahka. Viljaisat banaaniletut viimeistellään vaniljasokerilla maustetulla rahkalla ja helpot banaaniletut turkkilaisella jogurtilla, rouskuvilla chiasiemenillä, hunajalla ja marjoilla.
  • Banaanilettujen kanssa sopivat erilaiset pähkinävoit, kuten maapähkinä-, manteli- tai cashewvoi. Testaa esimerkiksi näitä suklaa-banaanilettuja, jotka tarjoillaan maapähkinävoin ja suklaakastikkeen kera.
  • Jos tarjoilet banaanilettuja jälkiruoaksi, lisää lautaselle pallo vaniljajäätelöä tai marjasorbettia.

Voiko banaanilettuja pakastaa?

Kyllä, banaaniletut voi pakastaa! Pakastaminen on kätevä tapa säilyttää ylimääräiset letut myöhempää käyttöä varten.

  • Anna banaanilettujen jäähtyä huoneenlämmössä ennen pakastamista, jotta ne eivät muodosta kosteutta pakastimen sisälle.
  • Asettele letut kerroksittain esimerkiksi leivinpaperilla tai voipaperilla eroteltuna. Tämä estää niitä tarttumasta toisiinsa, jolloin voit sulattaa vain tarvittavan määrän.
  • Laita letut tiiviiseen pakastuspussiin tai -rasiaan. Poista mahdollisimman paljon ilmaa pussista ennen sulkemista.
  • Säilytä banaanilettuja pakastimessa enintään pari kuukautta, jotta maku ja koostumus eivät kärsi.
  • Sulata letut jääkaapissa tai huoneenlämmössä. Voit myös lämmittää ne suoraan pakastimesta esimerkiksi mikrossa, pannulla tai uunissa miedolla lämmöllä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt