5(1)
Viljaisat banaaniletut ja vaniljarahkaa
kasvis
25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen
Nämä letut maistuvat koko perheelle niin välipalana kuin aamiaisella. Banaani makeuttaa kuohkeat ja viljaisat banaaniletut, ja ruis- ja kaurahiutaleet tekevät niistä supermaukkaita.
Julkaistu 15.5.2017
Kotivinkki
Reseptin ainekset 2 annosta
1 dlkaurahiutaleita
1 dlruishiutaleita
1 tlleivinjauhetta
ripaus jauhettua kardemummaa
ripaus kanelia
ripaus suolaa
1iso banaani
2kananmunaa
1 ½ rklrypsiöljyä
Vaniljarahka
1 dlmaitorahkaa
1 tlvaahterasiirappia
1 tlvaniljasokeria
Lisäksi
2–3tuoretta viikunaa
vaahterasiirappia

1. Jauha kaura- ja ruishiutaleet hienoksi jauheeksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Lisää leivinjauhe ja mausteet.

2. Kuori banaani ja survo se haarukalla soseeksi. Sekoita sose munien ja öljyn kanssa. Lisää jauhoseos ja sekoita taikinaksi.

3. Paista taikinasta lettuja miedolla lämmöllä ohukaispannulla. Käytä tarvittaessa öljyä.

4. Valmista vaniljarahka sekoittamalla ainekset keskenään tai käytä valmista rahkaa.

5. Leikkaa viikunat lohkoiksi. Tarjoa lettujen kanssa rahkaa, viikunoita ja vaahterasiirappia.

Vinkki!

Letut maistuvat aamu- tai välipalaksi niin aikuisille kuin lapsille. Tarjoa niiden kanssa vaniljarahkaa, siirappia ja viikunanpuolikkaita.

Kommentoi »