


Viljaisat banaaniletut ja vaniljarahkaa
25 min
Nämä letut maistuvat koko perheelle niin välipalana kuin aamiaisella. Banaani makeuttaa kuohkeat ja viljaisat banaaniletut, ja ruis- ja kaurahiutaleet tekevät niistä supermaukkaita.
Reseptin ainekset
2 annosta
1 dl
kaurahiutaleita
1 dl
ruishiutaleita
1 tl
leivinjauhetta
ripaus jauhettua kardemummaa
ripaus kanelia
ripaus suolaa
1
iso banaani
2
kananmunaa
1 ½ rkl
rypsiöljyä
Vaniljarahka
1 dl
maitorahkaa
1 tl
vaahterasiirappia
1 tl
vaniljasokeria
Lisäksi
2–3
tuoretta viikunaa
vaahterasiirappia
1. Jauha kaura- ja ruishiutaleet hienoksi jauheeksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Lisää leivinjauhe ja mausteet.
2. Kuori banaani ja survo se haarukalla soseeksi. Sekoita sose munien ja öljyn kanssa. Lisää jauhoseos ja sekoita taikinaksi.
3. Paista taikinasta lettuja miedolla lämmöllä ohukaispannulla. Käytä tarvittaessa öljyä.
4. Valmista vaniljarahka sekoittamalla ainekset keskenään tai käytä valmista rahkaa.
5. Leikkaa viikunat lohkoiksi. Tarjoa lettujen kanssa rahkaa, viikunoita ja vaahterasiirappia.
Vinkit!
- Letut maistuvat aamu- tai välipalaksi niin aikuisille kuin lapsille. Tarjoa niiden kanssa vaniljarahkaa, siirappia ja viikunanpuolikkaita.
- Katso myös suosituin banaanilettujen ohjeemme, jolla teet herkulliset letut vain kolmesta raaka-aineesta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat