Kotivinkki

Viljaisat banaaniletut ja vaniljarahkaa

25 min
0
0

Nämä letut maistuvat koko perheelle niin välipalana kuin aamiaisella. Banaani makeuttaa kuohkeat ja viljaisat banaaniletut, ja ruis- ja kaurahiutaleet tekevät niistä supermaukkaita.
Tulosta
Teksti Marita Suontausta
Kuvat Lisa Björner/Idecor Images

Ainekset (2 annosta)

  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 1 dlruishiutaleita
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ripaus jauhettua kardemummaa
  • ripaus kanelia
  • ripaus suolaa
  • 1iso banaani
  • 2kananmunaa
  • 1 ½ rklrypsiöljyä

Vaniljarahka

  • 1 dlmaitorahkaa
  • 1 tlvaahterasiirappia
  • 1 tlvaniljasokeria

Lisäksi

  • 2–3tuoretta viikunaa
  • vaahterasiirappia

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

1. Jauha kaura- ja ruishiutaleet hienoksi jauheeksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Lisää leivinjauhe ja mausteet.

2. Kuori banaani ja survo se haarukalla soseeksi. Sekoita sose munien ja öljyn kanssa. Lisää jauhoseos ja sekoita taikinaksi.

3. Paista taikinasta lettuja miedolla lämmöllä ohukaispannulla. Käytä tarvittaessa öljyä.

4. Valmista vaniljarahka sekoittamalla ainekset keskenään tai käytä valmista rahkaa.

5. Leikkaa viikunat lohkoiksi. Tarjoa lettujen kanssa rahkaa, viikunoita ja vaahterasiirappia.

Vinkki! Letut maistuvat aamu- tai välipalaksi niin aikuisille kuin lapsille. Tarjoa niiden kanssa vaniljarahkaa, siirappia ja viikunanpuolikkaita.

MITÄ PIDIT?
0