Maku

Banaaniletut – näitä rakastavat kaikki!

20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen
Banaaniletuilla aloitat aamun takuuvarmasti makoisasti. Nämä ihanan helpot banaaniletut vievät kielen mennessään ja ovat kaiken lisäksi vielä terveellisiäkin. Kurkkaa ohje ja kokeile!
KA
3.83
13
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness


Ainekset (4 annosta)

Banaaniletut

  • 1banaani
  • 2kananmunaa
  • ½ tlvaniljasokeria
  • ½ tlkardemummaa

Paistamiseen

  • 2–3 rklkookosrasvaa

Lisukkeet

  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 1 rklchia-siemeniä (tai pellavansiemeniä)
  • 1 rklhunajaa
  • ½–1 dlmarjoja
Ravintosisältö / 100g — 179 kcal
Tulosta

Banaaniletut valmistuvat näin helposti:

  1. Paloittele banaani muutamaan osaan. 
  2. Siirrä banaani korkeaan muoviastiaan, jossa se on helppo survoa sauvasekoittimella tasaiseksi taikinaksi. 
  3. Riko kananmunat astiaan.
  4. Lisää vaniljasokeri ja kardemumma.
  5. Surraa sauvasekoittimella tasaiseksi. 
  6. Lämmitä paistinpannu keskilämmölle ja lisää pannulle rasva. 
  7. Kaada pannulle esim. pienellä kauhalla sopiva määrä taikinaa ja paista banaaniletut molemmin puolin kauniin värisiksi. 
  8. Tarjoile banaaniletut lämpiminä turkkilaisen jogurtin, chia- tai pellavansiementen sekä marjojen kera.
  9. Viimeistele banaaniletut hunajalla.

Vinkki!

  • Mitä kypsemmät banaanit, sitä makeammat banaaniletut! Mustapilkkuiset banaanit maistuvat makeimmille.
  • Voit käyttää banaanilettujen paistamiseen kookosrasvan sijasta myös tavallista voita.
MITÄ PIDIT?
3.83