Varhaiskaali villitsee! Nappaa vinkit makean ja sopivan rapean kevätkaalin käyttöön
Ruoka
Varhaiskaali villitsee! Nappaa vinkit makean ja sopivan rapean kevätkaalin käyttöön
Vaaleanvihreät kerät ovat täyttäneet kauppojen laarit, oletko jo napannut ostoskoriin omasi? Monipuolinen ja nopeasti valmistuva varhaiskaali taipuu niin salaattiin, keittoon, grilliin kuin laatikkoonkin.
Julkaistu 4.5.2018
Maku

1. Etsinnässä täydellinen varhaiskaalisalaatti?

Tillivinegretti antaa kaalisalaatille kesäisen maun.

Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogin Minnan paras kaalisalaatti saa makua raikkaasta tillivinegretistä. Tätä salaattia Minna on tarjonnut myös useille vierailleen ja kaikki maistajat ovat olleet yhtä mieltä reseptin nimestä: täydellinen se on!

2. Coleslaw eli kaalisalaatti Amerikan malliin

Sopivasti etikkainen ja mausteinen kaalisalaatti katoaa nopeasti parempiin suihin.

Majoneesikastikkeella maustettu kaalisalaatti eli coleslaw on mainion mehevä lisuke, joka tuo rapeutta ja raikkautta esimerkiksi tortilloihin, hampurilaisiin ja hodareihin.

3. Varhaiskaalikeitto – herkullinen ja kevyt arkiruoka

Kaali- ja kesäkeiton yhdistelmässä on kirkas liemi ja paljon kasviksia.

Kirkaslieminen keväinen kaalikeitto on täynnä värikkäitä vihanneksia. Ihana keitto piristyy lorauksella vihreää yrttiöljyä.

4. Iki-ihana kaalilaatikko vegaanisena

Vegaaninen kaalilaatikko maistuu kaikille.

Kaalilaatikko kypsyy nopeammin, kun sen kokkaa varhaiskaalista. Vegaanisessa kaalilaatikossa on jauhelihan sijaan Härkistä ja se saa potkua savupaprikajauheesta ja etikkaisesta puolukkalisäkkeestä.

5. Kaali taipuu myös pihviksi

Kevään paras kasvisburgeri syntyy kaalipihveillä.

Paista varhaiskaalista keltaiset kaalipihvit runsaiden kasvishampurilaisten väliin. Mehevät kaalipihvit saavat kivan sävynsä kurkumasta.

6. Heitä kaalit grilliin ja herkuttele

Kieputa pekoni kaalilohkon ympärille ja grillaa herkulliseksi.

Perinneruokaa prkl -blogin Mikan pekoniin kääräistyt varhaiskaalit ovat kerrassaan nerokas lisäkeherkku. Chilihunajalla sivellyt pikkupalat ovat yhtä aikaa rapeita ja meheviä, tuhteja ja kasvispitoisia.

7. Upota kaali munakkaaseen

Ruohosipulimajoneesi viimeistelee varhaiskaalimunakkaan maun.

Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogin Minnan varhaiskaalimunakas sopii erinomaisesti viikonlopun brunssilla tarjottavaksi. Munakas saa kivan säväyksen savukinkusta ja ruohosipulimajoneesista.

Kommentoi »