0(0)
Varhaiskaalimunakas
30 min
Varhaiskaalimunakas sopii erinomaisesti viikonlopun brunssilla tarjottavaksi
Reseptin ainekset
4 annosta
6 dlsuikaloitua varhaiskaalia
100 gsavustettua ilmakuivattua kinkkua (schwarzwaldin kinkkua)
1 kplsipuli kuutioituna
5kananmunaa
1½ dlhienonnettua ruohosipulia
½ tlsuolaa
Tarjoiluun
1 dlhienonnettua ruohosipulia
1 dlmajoneesia (hellmans)
3 rklsitruunan mehua

Kuutioi ilmakuivattu kinkku ja laita kylmälle pannulle. Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää suikaloitu kaali sekä kuutioitu sipuli. Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes kaali on pehmennyt ja saanut hiukan väriä. Lisää pannulle hienonnettu ruohosipuli ja suola. Sekoita hyvin.

Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää pannulle. Sekoita hyvin niin, että kananmunat sitovat kaikki ainekset. Paista miedolla lämmöllä kunnes varhaiskaalimunakkaan pinta on hyytynyt, noin 5-8 minuuttia.

Ota iso lautanen, aseta se paistinpannun päälle ja kumoa varhaiskaalimunakas lautaselle. Ujuta paistolastan avulla varhaiskaalimunakas takaisin paistinpannuun paistamaton puoli alaspäin. Paista miedolla lämmöllä kunnes varhaiskaalimunakkaan pohja saa hiukan väriä, noin 5 minuuttia.

Sekoita majoneesi ja sitruunan mehu hyvin keskenään. Hienonna ruohosipuli.

Kumoa varhaiskaalimunakas tarjoilulautaselle. Ripottele varhaiskaalimunakkaan pinnalle majoneesia ja hienonnettua ruohosipulia. Tarjoile varhaiskaalimunakas heti.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo