Kaaliburgeri

30 min
5
0

Kaaliburgeri

MA
0
5
Paista varhaiskaalista keltaiset kaalipihvit runsaiden kasvishampurilaisten väliin. Mehevät kaalipihvit saavat kivan sävynsä kurkumasta.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Kaalipihvit

  • 400 gvarhaiskaalia
  • 1 kplkevätsipulinippu
  • 1 kplvihreä chili
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 rklinkivääriä (raastettuna)
  • 2 rklseesaminsiemeniä
  • 1 tljauhettua kurkumaa
  • 1 rklriisiviinietikkaa
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlvettä
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 tlsuolaa

Paistamiseen

  • 2 rklrypsiöljyä

Tarjoiluun

  • 4 kplsämpylää (tummaa)
  • 2 kpllehtikaalin lehteä
  • 1 kplavokado
  • 1 kpltomaattia
  • 1 kplpunasipuli
  • 4 rklmajoneesia
  • 4 tlchilikastiketta (esim. Sriracha)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Suikaloi kaali ja hienonna kevätsipulit. Halkaise chili ja poista siemenet. Silppua chili. Kuumenna öljyä pannulla ja kuullota siinä kaalia, sipulia, chiliä, inkivääriä, seesaminsiemeniä ja kurkumaa. Lisää etikka ja soija ja kiehauta.

Vatkaa jauhot, vesi, munat ja suola hyvin tasaiseksi taikinaksi. Sekoita joukkoon vihannessekoitus.

Kuumenna öljyä pannulla. Jaa taikina neljään osaan ja paista pihvejä noin 6 minuuttia keskilämmöllä. Kun paistopinta on kauniin ruskea, käännä pihvit ja paista toiselta puolelta vielä 6 minuuttia.

Paahda sämpylät. Kokoa burgerien väliin kaalipihvit, lehtikaalit, viipaloidut avokadot, tomaatit ja sipulit. Mausta maun mukaan majoneesilla ja chilikastikkeella.

Vinkki!

Kaalipihvit voi hyvin valmistaa myös gluteenittomista jauhoista. Muista tällöin myös gluteenittomat sämpylät.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä