4,5(2)
Kaaliburgeri
Maidoton
Kasvis
30 min
Paista varhaiskaalista keltaiset kaalipihvit runsaiden kasvishampurilaisten väliin. Mehevät kaalipihvit saavat kivan sävynsä kurkumasta.
15.6.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Kaalipihvit
400 gvarhaiskaalia
1kevätsipulinippu
1vihreä chili
2 rklrypsiöljyä
1 rklinkivääriä (raastettuna)
2 rklseesaminsiemeniä
1 tljauhettua kurkumaa
1 rklriisiviinietikkaa
1 rklsoijakastiketta
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1 1/2 dlvettä
2munaa
1/2 tlsuolaa
Paistamiseen
2 rklrypsiöljyä
Tarjoiluun
4sämpylää (tummaa)
2lehtikaalin lehteä
1avokado
1tomaattia
1punasipuli
4 rklmajoneesia
4 tlchilikastiketta (esim. Sriracha)

Kaaliburgeri – ohje:

  1. Suikaloi kaali ja hienonna kevätsipulit. Halkaise chili ja poista siemenet. Silppua chili. Kuumenna öljyä pannulla ja kuullota siinä kaalia, sipulia, chiliä, inkivääriä, seesaminsiemeniä ja kurkumaa. Lisää etikka ja soija ja kiehauta.
  2. Vatkaa jauhot, vesi, munat ja suola hyvin tasaiseksi taikinaksi. Sekoita joukkoon vihannessekoitus.
  3. Kuumenna öljyä pannulla. Jaa taikina neljään osaan ja paista pihvejä noin 6 minuuttia keskilämmöllä. Kun paistopinta on kauniin ruskea, käännä pihvit ja paista toiselta puolelta vielä 6 minuuttia.
  4. Paahda sämpylät. Kokoa burgerien väliin kaalipihvit, lehtikaalit, viipaloidut avokadot, tomaatit ja sipulit. Mausta maun mukaan majoneesilla ja chilikastikkeella.

Kaalipihvit voi hyvin valmistaa myös gluteenittomista jauhoista. Muista tällöin myös gluteenittomat sämpylät.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.