Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kaaliburgeri

30 min

Paista varhaiskaalista keltaiset kaalipihvit runsaiden kasvishampurilaisten väliin. Mehevät kaalipihvit saavat kivan sävynsä kurkumasta.

15.6.2017
Reseptin ainekset
4 annosta
Kaalipihvit
400 g
varhaiskaalia
1
kevätsipulinippu
1
vihreä chili
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
inkivääriä (raastettuna)
2 rkl
seesaminsiemeniä
1 tl
jauhettua kurkumaa
1 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl
soijakastiketta
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
vettä
2
munaa
1/2 tl
suolaa
Paistamiseen
2 rkl
rypsiöljyä
Tarjoiluun
4
sämpylää (tummaa)
2
lehtikaalin lehteä
1
avokado
1
tomaattia
1
punasipuli
4 rkl
majoneesia
4 tl
chilikastiketta (esim. Sriracha)

Kaaliburgeri – ohje:

  1. Suikaloi kaali ja hienonna kevätsipulit. Halkaise chili ja poista siemenet. Silppua chili. Kuumenna öljyä pannulla ja kuullota siinä kaalia, sipulia, chiliä, inkivääriä, seesaminsiemeniä ja kurkumaa. Lisää etikka ja soija ja kiehauta.
  2. Vatkaa jauhot, vesi, munat ja suola hyvin tasaiseksi taikinaksi. Sekoita joukkoon vihannessekoitus.
  3. Kuumenna öljyä pannulla. Jaa taikina neljään osaan ja paista pihvejä noin 6 minuuttia keskilämmöllä. Kun paistopinta on kauniin ruskea, käännä pihvit ja paista toiselta puolelta vielä 6 minuuttia.
  4. Paahda sämpylät. Kokoa burgerien väliin kaalipihvit, lehtikaalit, viipaloidut avokadot, tomaatit ja sipulit. Mausta maun mukaan majoneesilla ja chilikastikkeella.

Kaalipihvit voi hyvin valmistaa myös gluteenittomista jauhoista. Muista tällöin myös gluteenittomat sämpylät.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt