Maku

Varhaiskaali-kesäkeitto

35 min
GL
MA
MU
VE
1
0

Ihana kaalikeitto piristyy lorauksella vihreää yrttiöljyä. Tämä keväinen kaalikeitto on kevyt, kirkaslieminen ja täynnä värikkäitä vihanneksia.
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 500 guusia perunoita
  • 4 kplporkkanaa
  • 400 gvarhaiskaalia
  • 2 kplkesäsipulia
  • 2 kplavomaankurkkua
  • 12 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
  • 3 rklrypsiöljyä
  • 2 rkllipstikkaa
  • 1 1/2 dlherneitä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 tlsokeria

Chimichurriöljy

  • 2 dltuoreyrttiseosta (persiljaa, minttua, lipstikkaa ja korianteria)
  • 1 kplvalkosipulinkynsi
  • 1 dlsitruunamehua
  • 1 rklhunajaa
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1 dloliiviöljyä

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Soseuta chimichurrin ainekset öljyä lukuunottamatta. Lisää öljyä ohuena nauhana, kunnes kastike on sopivan paksuista.

Pese ja raaputa perunat ja porkkanat puhtaiksi. Lohko perunat, viipaloi porkkanat, silppua kaali ja hienonna sipulit varsineen. Kuutioi kurkut.

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää liemikuutio, perunat ja porkkanat. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia.

Kuumenna sillä aikaa öljy pannulla. Kuullota kaali, sipulit ja lipstikka. Lisää ne keittoon. Anna kiehua vielä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi joukkoon herneet. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria. Maistele sopiva suola. Viimeistele kesäkeitto chimichurriöljyllä.

MITÄ PIDIT?
1