3,2(6)
Varhaiskaali-kesäkeitto
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Ihana kaalikeitto piristyy lorauksella vihreää yrttiöljyä. Tämä keväinen kaalikeitto on kevyt, kirkaslieminen ja täynnä värikkäitä vihanneksia.
13.6.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
500 guusia perunoita
4 kplporkkanaa
400 gvarhaiskaalia
2 kplkesäsipulia
2 kplavomaankurkkua
12 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
3 rklrypsiöljyä
2 rkllipstikkaa
1 1/2 dlherneitä
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
1 tlsokeria
Chimichurriöljy
2 dltuoreyrttiseosta (persiljaa, minttua, lipstikkaa ja korianteria)
1 kplvalkosipulinkynsi
1 dlsitruunamehua
1 rklhunajaa
3/4 tlsuolaa
1 dloliiviöljyä

Soseuta chimichurrin ainekset öljyä lukuunottamatta. Lisää öljyä ohuena nauhana, kunnes kastike on sopivan paksuista.

Pese ja raaputa perunat ja porkkanat puhtaiksi. Lohko perunat, viipaloi porkkanat, silppua kaali ja hienonna sipulit varsineen. Kuutioi kurkut.

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää liemikuutio, perunat ja porkkanat. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia.

Kuumenna sillä aikaa öljy pannulla. Kuullota kaali, sipulit ja lipstikka. Lisää ne keittoon. Anna kiehua vielä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi joukkoon herneet. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria. Maistele sopiva suola. Viimeistele kesäkeitto chimichurriöljyllä.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.