


Varhaiskaali-kesäkeitto
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Ihana kaalikeitto piristyy lorauksella vihreää yrttiöljyä. Tämä keväinen kaalikeitto on kevyt, kirkaslieminen ja täynnä värikkäitä vihanneksia.
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
uusia perunoita
4
porkkanaa
400 g
varhaiskaalia
2
kesäsipulia
2
avomaankurkkua
12 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
3 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
lipstikkaa
1 1/2 dl
herneitä
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 tl
sokeria
Chimichurriöljy
2 dl
tuoreyrttiseosta (persiljaa, minttua, lipstikkaa ja korianteria)
1
valkosipulinkynsi
1 dl
sitruunamehua
1 rkl
hunajaa
3/4 tl
suolaa
1 dl
oliiviöljyä
Varhaiskaali-kesäkeitto – ohje:
- Soseuta chimichurrin ainekset öljyä lukuun ottamatta. Lisää öljyä ohuena nauhana, kunnes kastike on sopivan paksuista.
- Pese ja raaputa perunat ja porkkanat puhtaiksi. Lohko perunat, viipaloi porkkanat, silppua kaali ja hienonna sipulit varsineen. Kuutioi kurkut.
- Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää liemikuutio, perunat ja porkkanat. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia.
- Kuumenna sillä aikaa öljy pannulla. Kuullota kaali, sipulit ja lipstikka. Lisää ne ja kurkkukuutiot keittoon. Anna kiehua vielä 5 minuuttia.
- Lisää lopuksi joukkoon herneet. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria. Maistele sopiva suola. Viimeistele kesäkeitto chimichurriöljyllä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat