Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Varhaiskaali-kesäkeitto

35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min

Ihana kaalikeitto piristyy lorauksella vihreää yrttiöljyä. Tämä keväinen kaalikeitto on kevyt, kirkaslieminen ja täynnä värikkäitä vihanneksia.

13.6.2017
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
uusia perunoita
4
porkkanaa
400 g
varhaiskaalia
2
kesäsipulia
2
avomaankurkkua
12 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
3 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
lipstikkaa
1 1/2 dl
herneitä
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 tl
sokeria
Chimichurriöljy
2 dl
tuoreyrttiseosta (persiljaa, minttua, lipstikkaa ja korianteria)
1
valkosipulinkynsi
1 dl
sitruunamehua
1 rkl
hunajaa
3/4 tl
suolaa
1 dl
oliiviöljyä

Varhaiskaali-kesäkeitto – ohje:

  1. Soseuta chimichurrin ainekset öljyä lukuun ottamatta. Lisää öljyä ohuena nauhana, kunnes kastike on sopivan paksuista.
  2. Pese ja raaputa perunat ja porkkanat puhtaiksi. Lohko perunat, viipaloi porkkanat, silppua kaali ja hienonna sipulit varsineen. Kuutioi kurkut.
  3. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää liemikuutio, perunat ja porkkanat. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia.
  4. Kuumenna sillä aikaa öljy pannulla. Kuullota kaali, sipulit ja lipstikka. Lisää ne ja kurkkukuutiot keittoon. Anna kiehua vielä 5 minuuttia.
  5. Lisää lopuksi joukkoon herneet. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria. Maistele sopiva suola. Viimeistele kesäkeitto chimichurriöljyllä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt