Maku

Vegaaninen varhaiskaalilaatikko

1 h 30 min
GL
MA
MU
VE
5
0

Vegaaninen kaalilaatikko saa potkua savupaprikajauheesta ja etikkaisesta puolukkalisäkkeestä. Kaalilaatikko kypsyy nopeammin, kun sen kokkaa varhaiskaalista.
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kgvarhaiskaalia
  • 1 kplsipuli
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 4 rklrypsiöljyä
  • 1/2 dlsiirappia
  • 2 rkltuoretta timjamia
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsavupaprikajauhetta
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 250 gHärkis-härkäpapuvalmistetta (1 paketti)
  • 3 dlkasvislientä

Etikkapuolukat

  • 2 dlpuolukoita
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 rklsiirappia
  • 2 tlväkiviinaetikkaa
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Suikaloi kaali ja silppua sipulit.

Kuumenna pannulla öljyä. Paista kaalisuikaleita ja sipuleita öljyssä koko ajan sekoittaen. Vähennä lämpöä ja sekoita joukkoon siirappi, timjami ja mausteet. Sekoita joukkoon myös Härkis.

Kaada kaaliseos voideltuun uunivuokaan ja valuta päälle kasvisliemi.

Paista 175-asteisen uunin alaosassa 45–60 minuuttia. Sekoita pari kertaa ruskistunutta pintaa laatikon joukkoon paiston aikana.

Sekoita puolukkalisäkkeen ainekset ja tarjoa sitä kaalilaatikon kanssa.

MITÄ PIDIT?
5