Maku

Vegaaninen varhaiskaalilaatikko

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Vegaaninen kaalilaatikko saa potkua savupaprikajauheesta ja etikkaisesta puolukkalisäkkeestä. Kaalilaatikko kypsyy nopeammin, kun sen kokkaa varhaiskaalista.
GL
MA
MU
VE
4.7
0
Julkaistu: 13.6.2017


Ainekset (4 annosta)

  • 1 kgvarhaiskaalia
  • 1 kplsipuli
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 4 rklrypsiöljyä
  • 1/2 dlsiirappia
  • 2 rkltuoretta timjamia
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsavupaprikajauhetta
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 250 gHärkis-härkäpapuvalmistetta (1 paketti)
  • 3 dlkasvislientä

Etikkapuolukat

  • 2 dlpuolukoita
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 rklsiirappia
  • 2 tlväkiviinaetikkaa
  • 1/2 tlsuolaa
Tulosta

Suikaloi kaali ja silppua sipulit.

Kuumenna pannulla öljyä. Paista kaalisuikaleita ja sipuleita öljyssä koko ajan sekoittaen. Vähennä lämpöä ja sekoita joukkoon siirappi, timjami ja mausteet. Sekoita joukkoon myös Härkis.

Kaada kaaliseos voideltuun uunivuokaan ja valuta päälle kasvisliemi.

Paista 175-asteisen uunin alaosassa 45–60 minuuttia. Sekoita pari kertaa ruskistunutta pintaa laatikon joukkoon paiston aikana.

Sekoita puolukkalisäkkeen ainekset ja tarjoa sitä kaalilaatikon kanssa.

Kommentoi »