Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kaalilaatikko varhaiskaalista

1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min

Tämä kaalilaatikko saa potkua savupaprikajauheesta ja etikkaisesta puolukkalisäkkeestä. Kaalilaatikko kypsyy nopeammin, kun sen kokkaa varhaiskaalista.

13.6.2017
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
varhaiskaalia
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
4 rkl
rypsiöljyä
1/2 dl
siirappia
2 rkl
tuoretta timjamia
1 tl
suolaa
1 tl
savupaprikajauhetta
1/4 tl
valkopippuria
250 g/1 pkt
Härkis-härkäpapuvalmistetta (tai jauhelihaa)
3 dl
kasvislientä
Etikkapuolukat
2 dl
puolukoita
3 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
siirappia
2 tl
väkiviinaetikkaa
1/2 tl
suolaa

Kaalilaatikko varhaiskaalista – ohje:

  1. Suikaloi kaali ja silppua sipulit.
  2. Kuumenna pannulla öljyä. Paista kaalisuikaleita ja sipuleita öljyssä koko ajan sekoittaen. Vähennä lämpöä ja sekoita joukkoon siirappi, timjami ja mausteet. Sekoita joukkoon myös Härkis tai jauheliha.
  3. Kaada kaaliseos voideltuun uunivuokaan ja valuta päälle kasvisliemi.
  4. Paista 175-asteisen uunin alaosassa 45–60 minuuttia. Sekoita pari kertaa ruskistunutta pintaa laatikon joukkoon paiston aikana.
  5. Sekoita puolukkalisäkkeen ainekset ja tarjoa sitä varhaiskaalilaatikon kanssa.

Vinkki!

Katso myös perinteisen kaalilaatikon resepti. Jauhelihan voi helposti korvata esimerkiksi soijarouheella tai Härkiksellä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt