


Kaalilaatikko varhaiskaalista
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Tämä kaalilaatikko saa potkua savupaprikajauheesta ja etikkaisesta puolukkalisäkkeestä. Kaalilaatikko kypsyy nopeammin, kun sen kokkaa varhaiskaalista.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
varhaiskaalia
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
4 rkl
rypsiöljyä
1/2 dl
siirappia
2 rkl
tuoretta timjamia
1 tl
suolaa
1 tl
savupaprikajauhetta
1/4 tl
valkopippuria
250 g/1 pkt
Härkis-härkäpapuvalmistetta (tai jauhelihaa)
3 dl
kasvislientä
Etikkapuolukat
2 dl
puolukoita
3 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
siirappia
2 tl
väkiviinaetikkaa
1/2 tl
suolaa
Kaalilaatikko varhaiskaalista – ohje:
- Suikaloi kaali ja silppua sipulit.
- Kuumenna pannulla öljyä. Paista kaalisuikaleita ja sipuleita öljyssä koko ajan sekoittaen. Vähennä lämpöä ja sekoita joukkoon siirappi, timjami ja mausteet. Sekoita joukkoon myös Härkis tai jauheliha.
- Kaada kaaliseos voideltuun uunivuokaan ja valuta päälle kasvisliemi.
- Paista 175-asteisen uunin alaosassa 45–60 minuuttia. Sekoita pari kertaa ruskistunutta pintaa laatikon joukkoon paiston aikana.
- Sekoita puolukkalisäkkeen ainekset ja tarjoa sitä varhaiskaalilaatikon kanssa.
Vinkki!
Katso myös perinteisen kaalilaatikon resepti. Jauhelihan voi helposti korvata esimerkiksi soijarouheella tai Härkiksellä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat