4,6(8)
Vegaaninen varhaiskaalilaatikko
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Vegaaninen kaalilaatikko saa potkua savupaprikajauheesta ja etikkaisesta puolukkalisäkkeestä. Kaalilaatikko kypsyy nopeammin, kun sen kokkaa varhaiskaalista.
13.6.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kgvarhaiskaalia
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
4 rklrypsiöljyä
1/2 dlsiirappia
2 rkltuoretta timjamia
1 tlsuolaa
1 tlsavupaprikajauhetta
1/4 tlvalkopippuria
250 gHärkis-härkäpapuvalmistetta (1 paketti)
3 dlkasvislientä
Etikkapuolukat
2 dlpuolukoita
3 rkloliiviöljyä
1 rklsiirappia
2 tlväkiviinaetikkaa
1/2 tlsuolaa

Suikaloi kaali ja silppua sipulit.

Kuumenna pannulla öljyä. Paista kaalisuikaleita ja sipuleita öljyssä koko ajan sekoittaen. Vähennä lämpöä ja sekoita joukkoon siirappi, timjami ja mausteet. Sekoita joukkoon myös Härkis.

Kaada kaaliseos voideltuun uunivuokaan ja valuta päälle kasvisliemi.

Paista 175-asteisen uunin alaosassa 45–60 minuuttia. Sekoita pari kertaa ruskistunutta pintaa laatikon joukkoon paiston aikana.

Sekoita puolukkalisäkkeen ainekset ja tarjoa sitä kaalilaatikon kanssa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo