Vanhoissa kyläkouluissa on sitä jotakin! Kurkkaa 8 entiseen opinahjoon, joiden korkeissa huoneissa asuu nyt onni
Sisustus
Vanhoissa kyläkouluissa on sitä jotakin! Kurkkaa 8 entiseen opinahjoon, joiden korkeissa huoneissa asuu nyt onni
Koti vanhassa kansakoulussa – mikä vastustamaton ajatus! Näissä nostalgiaa huokuvissa vanhoissa kouluissa on paitsi korkeat huoneet ja rutkasti tilaa, aivan ainutlaatuinen tunnelma. Ei ihme, että talot ovat saaneet uuden elämän rakkaina koteina tai kesämökkeinä.
18.7.2019
 |
Meillä kotona

1. Muistojen täyttämä kesäpaikka

Martikkalan kyläkoulu syntyi 1800-luvulla syntynyt rakkaudesta ja paremman toivosta. Sen ajan vaikeissa oloissa kyläläiset halusivat rakentaa omille lapsilleen koulun, jotta näillä olisi mahdollisuus parempaan elämään. Opetus vanhalla kansakoululla loppui 1968. Sen jälkeen koululla alkoi viettää kesiään Pentikäisen suku. Rakas koulu saa Siljan ja Mikaelin yhä läpikotaisin onnelliseksi. Lue koko juttu täältä.

2. Onnea 300 neliön verran

Riikka ja Jarkko sekä heidän kolme tytärtään asuvat vuonna 1904 rakennetussa vanhassa koulussa Tikkalan kylällä Jyväskylässä. Neliöitä rakennuksessa on liki 300 ja huoneitakin seitsemän. Välillä Riikan mielessä käy, että vanhan kansakoulun kohentamisessa on kyse ikuisuusprojektista. Onneksi hän on jo oppinut hymähtämään maalipisaroille tyttöjen vaatteissa ja liisterille hiuksissa. Lue koko tarina täältä.

3. Ranskalaista kartanohenkeä Pohjois-Savossa

Kun Anna-Riikka ja Juha etsivät vanhaa puutaloa maalta, eivät he osanneet uneksia 400 neliöstä ja 3,5 metrin huonekorkeudesta. Luvemäen entisessä kansakoulussa asuu nyt sisustusintoinen lapsiperhe, joka on loihtinut kotiinsa ranskalaista kartanohenkeä. Lue koko juttu täältä.

4. Kolmen sukupolven yhteinen kesäidylli

Mattssonin perhe remontoi Kemiönsaarella sijaitsevan vanhan kyläkoulun kolmen sukupolven kakkoskodiksi. Suuressa jumppasalissa raikuvat usein kikatus ja 1970-luvun popbiisit, mutta tarvittaessa jokaiselle löytyy oma rauhaisa sopukka 300 neliön rakennuksesta. Lue hurmaavan kesäkodin tarina täältä.

Onnellinen on se, jolla on lasikuisti! Hyppää haavematkalle ja katso kuvat 10 valoisasta verannasta.

5. Maalaistalo, jonka ovet ovat aina auki

Riikka ja Kimmo halusivat ison talon, jossa riittäisi tilaa omalle perheelle, vieraille ja harrastuksille. Onni löytyi Eurasta vanhasta kyläkoulusta. Suuressa rakennuksessa ja tontilla riittää tekemistä vuosiksi eteenpäin. Lue koko juttu täältä.

6. Avara loft-koti entisessä tyttökoulussa

Mikä saa Helsinkiin juurtuneen perheen pakkaamaan tavaransa muuttoautoon ja suuntaamaan Turkuun? Tietenkin vanha tyttökoulu, jonka tyhjän tilan perheen äiti sai vapaasti muovata kodiksi. Lue juttu urbaanista kodista täältä.

7. Iloisten äänteen kaiku hirsiseinissä

Jenna vietti onnellisen lapsuuden vanhassa kansakoulussa ja halusi tarjota saman omalle pesueelleen. Iloiset äänet palasivat vanhaan kouluun Liperissä, kun Jenna ja Eduart muuttivat sinne neljän lapsensa kanssa. Lue tarina täältä.

8. Onnellinen ikuisuusprojekti

Tiiti ja Kim halusivat löytää mahdollisimman läheltä Helsinkiä talon, joka olisi samalla sekä koti että mökki. Vantaan Keimolasta löytyi pari vuotta tyhjillään ollut ruotsinkielinen sivukoulu, joka täytti odotukset huonosta kunnostaan huolimatta. Lue koko juttu täältä.

1 kommentti