Kukapa ei haaveilisi puuhuvilasta! Nämä 8 ihanuutta saavat sydämen lyömään pikkuisen nopeammin
Sisustus
Kukapa ei haaveilisi puuhuvilasta! Nämä 8 ihanuutta saavat sydämen lyömään pikkuisen nopeammin
Satumainen pitsihuvila, puuleikkauksin koristeltu jugendtalo ja monta muuta kaunotarta. Näissä huviloissa vietetään lapsiperhearkea tai nautitaan kauniista kesäpäivistä.
19.6.2019
 |
Meillä kotona

1. Kuvataiteilijan kesähuvila

Kuvataiteilija Viivi Varesvuon perhe hankki vapaa-ajankodikseen kaikkien yllätykseksi pommikuntoisen huvilan Fiskarsista. Täällä ei värejä ole säästelty! Huvilasta sukeutui mittavassa remontissa upea kesäkoti. Lue juttu täältä.

2. Seitsemän kakluunin huvila

Villa Ylänteen suojeltua julkisivua koristavat lukuisat yksityiskohdat, joiden työmäärässä ei ole säästelty. Talossa on seitsemän toimivaa kakluunia, jotka lämmittävät tehokkaasti pakkaspäivinä. Ihastuitko? Lue koko tarina.

3. Ranskalainen pitsihuvila Huittisissa

Anna Mariasik kertoo olevansa ”kaheli, joka hankki 120-vuotiaan rämän kartanon ja yrittää nyt selvitä hengissä sen kanssa”. Huvila on satumaisen kaunis, vaikka julkisivun maali on rapissut, verannan ikkunat ja niiden puitteet sekä monet taidokkaat koristeleikkaukset odottavat kiihkeästi korjausta. Lue koko tarina.

4. Aivan kuin aina olisi kesä

Kananmunakauppiaan rakentamassa puutalossa tuntuu kuin asuisi kesähuvilassa ympäri vuoden. Ajan patinoima puuhuvila hurmasi modernin tyylin ystävän Annukan. Idyllinen Villa Svalan on valmistunut vuonna 1931. Tutustu taloon ja lue siitä kertova juttu.

5. Satumainen jugendhuvila

Talon nykyiset asukkaat olivat ehtineet etsiä alkuperäisessä kunnossa olevaa vanhaa taloa vuosikaudet. He ehtivät katsastaa kymmeniä taloja, ennen kuin näkivät tämän tilan ja menettivät sille sydämensä. Yli satavuotias huvila on täynnä taidetta, antiikkia ja intohimoisen sisustajan kauniita ideoita. Ihastuitko? Lue juttu täältä.

6. Peltojen ja metsän ympäröimä

Anna ja Alexander Bargum halusivat lomanviettopaikan, joka ei olisi tyypillisen mökkimäinen, vaan kuin mikä tahansa huvilamainen talo rennolla, improvisoivalla otteella sisustettuna. 1800-luvun huvilassa vallitsee kiireetön tunnelma. Kurkista sisään ja lue tämä juttu.

7. Villa Iirikseen ei voi olla ihastumatta

Tuija ja Lauri ihastuivat vuonna 1919 valmistuneeseen huvilaan ensi näkemältä. Vanhassa talossa on miltei mahdoton asua, ellei vasara pysy kädessä, asukkaat sanovat. Lue koko tarina muun muassa seurakunnan leirikeskuksena toimineesta huvilasta.

8. Pastellisävyistä jugendia

Pirjon ja Markuksen perheen kotina on vuonna 1900 rakennettu jugendtalo Loimaalla. Yläkerran huoneissa on vielä alkuperäiset tapetit. Muut tilat perhe uudisti lattiasta kattoon niin, että ruskea väistyi heleän vaaleuden ja pastellisävyjen tieltä. Lisää kuvia ihanasta jugendtalosta löydät tästä jutusta.

1 kommentti