
Unelmajoulu sisilialaisittain! Kokosimme rennon tyylikkään menun & kattausideat jouluksi tai juhlaviin pikkujouluihin
Nosta tarjolle persimon-buffalasalaatti, lohicarpaccio, paahdettuja talvijuureksia ja elegantti joulukuusifocaccia. Aterian kruunaa raikas limoncello-ricottajäädyke. Nyt on luvassa ihana ilta!
Täydellinen joulusalaatti
Tässä salaatissa kohtaavat makea persimon ja pehmoinen buffalajuusto. Tee mandariini-vinegretti jääkaappiin valmiiksi odottamaan ja rouhi pähkinät. Itse salaatti syntyy muutamassa minuutissa juuri ennen tarjoilua. Persimon-buffalasalaatin ohjeen saat täältä.

3 jouluista juhlavaa juomaa

Jouluprosecco (4 annosta)
- Kiehauta kattilassa desilitra vettä, puoli desiä sokeria, muutama suikale appelsiininkuorta ja puolikas vaniljatanko.
- Siivilöi sattumat pois, laita juoma takaisin kattilaan ja kaada joukkoon 6 desilitraa kuivaa proseccoa.
- Kuumenna ja annostele laseihin.
Karpalograppa (4 annosta)
- Kiehauta kattilassa desilitra karpaloita, desi vettä ja pari ruokalusikallista sokeria. Lisää muutama timjaminoksa.
- Siivilöi juomapohja painelemalla karpaloita siivilää vasten. Laita juoma takaisin kattilaan ja lisää joukkoon noin 1,5 desilitraa grappaa.
- Kuumenna ja jaa juoma pieniin laseihin.
Tiramisukaakao (4 annosta)
- Notkista desilitra mascarpone-juustoa, mausta tilkalla sokeria ja kääntele joukkoon pari desiä kermavaahtoa.
- Mausta kupilliset kuumaa kaakaota lorauksella amaretto-mantelilikööriä ja pursota mascarponekermaa päälle.
- Viimeistele siivilöidyllä kaakaojauheella.

Sitruunainen alkupala
Lohicarpaccio raakakypsyy nopeasti, kun suolan kaveriksi lisää sitruunanmehua. Nappaa sitruunaisen lohicarpaccion ohje täältä.

Joululaatikoiden uusi olomuoto
Peruna, porkkana ja lanttu paahtuvat täydellisen rapeiksi juurestikuiksi. Herkuttele tikut erilaisten dippikastikkeiden kanssa. Paahdettujen talvijuuresten ja dippikastikkeiden ohjeet saat täältä.


Kuin joulutaulu
Joulun suloisimman leivän koristekuusi syntyy rosmariinista ja pikkutomaateista. Kauniin joulukuusifocaccian ohjeen saat täältä.

Raikas ja ihana jälkiruoka
Limoncello-ricottajäädykkeen voi tehdä useita päiviä aikaisemmin pakastimeen odottamaan tarjoamista. Jos jätät limoncellon pois, jäädyke on alkoholiton.


Huurteiset hedelmät syntyvät näin:
Vatkaa kaksi valkuaista kevyesti. Voitele omenat, viinirypäleet ja viikunat valkuaisella ja laita voipaperin päälle. Siivilöi päälle paksu kerros sokeria. Käytä erikoishienoa sokeria tai sekoita kaksi osaa kidesokeria ja yksi osa tomusokeria. Anna sokerin imeytyä noin tunnin ajan, ennen kuin siirrät hedelmät varovasti tarjoiluvadille.

Kokoa ihanimmat koristeet kehyksiin joulutauluksi
Sommittele haluamasi koristeet kehyksien sisään. Kiinnitä tarvittava määrä koristenauhaa tai metallilankaa kehyksiin. Parhaiten se onnistuu kaksipuoleisella teipillä tai kuumaliimalla. Kiinnitä koristeet nauhaan esimerkiksi kuumaliimalla tai kaksipuoleisella teipillä. Nosta kehykset seinälle.