Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Joululaatikoiden uusi olomuoto

Paahdetut talvijuurekset – joululaatikoista tutut juurekset paahtuvat pankojauhojen avulla rapeiksi tikuiksi

55 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 25 min

Peruna, porkkana ja lanttu paahtuvat täydellisen rapeiksi juurestikuiksi. Herkuttele tikut erilaisten dippikastikkeiden kanssa.

27.11.2024
Reseptin ainekset
4–6 annosta
6
isoa perunaa
500 g
porkkanaa
500 g
lanttua
2 rkl
voita sulatettuna
1 rkl
siirappia
1 tl
suolaa
1 rkl
timjamia hienonnettuna
½ dl
pankojauhoja
2 rkl
oliiviöljyä

Paahdetut talvijuurekset – ohje:

  1. Pese perunat huolellisesti. Kuori porkkanat ja lanttu. Leikkaa perunat ja juurekset noin 10 cm pitkiksi pölkyiksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sekoita voisula, siirappi, suola ja timjami ja kääntele seos perunoiden ja juuresten joukkoon.
  2. Kypsennä 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Juurekset saavat jäädä reilusti napakoiksi.
  3. Laita uunin grillivastukset päälle. Ripottele pankojauhot ja oliiviöljy pellille peruna- ja juurespölkkyjen päälle. Käytä peltiä uunissa grillivastusten alla parin minuutin ajan tai kunnes pankojauhot ovat kauniin ruskeita. Siirrä juurekset tarjoiluvadille.

Lämmin juustodippi

  • 120 g pecorinoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1½ dl kermaa
  • 2 tl raastettua sitruunan kuorta
  1. Raasta pecorino. Hienonna valkosipuli. Kuumenna kerma kattilassa ja lisää juustoraaste ja valkosipuli. Keitä sekoittaen noin 5 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut.
  2. Kaada kastike korkeaan kapeaan kulhoon ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Vatkaa kastike dippimäiseksi vaahdoksi sauvasekoittimella.
  3. Pese ja raasta sitruunan kuori. Mausta dippi kuoriraasteella.

Sardellidippi

  • 8 sardellifileetä
  • 1 pieni punasipuli
  • 2 rkl tilliä hienonnettuna
  • 1 dl kermaviiliä
  • 2 tl dijon-sinappia
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  1. Hienonna sardellifileet, punasipuli ja tilli kulhoon. Sekoita joukkoon kermaviili ja sinappi.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele dippiin. Viimeistele dipin pinta oliiviöljyllä.

Huijarin mätidippi

  • 200 g ranskankermaa
  • ½ dl limenmehua
  • 100 g punaista caviart-merilevävalmistetta (tai mätiä)
  • 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • ¼ tl mustapippuria

Koristeluun

  • caviart-merilevävalmistetta
  • hienonnettua ruohosipulia
  1. Sekoita kaikki dipin aineet keskenään.
  2. Koristele dippikulhon pinta caviartilla ja ruohosipulilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt