


Italialaiseen tapaan
Sitruunainen lohicarpaccio − pikamarinoitu lohi on simppeli alkuruoka, joka sopii joka tilanteeseen
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Lohicarpaccio raakakypsyy nopeasti, kun suolan kaveriksi lisää sitruunanmehua. Samalla rasvainen kala raikastuu.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
600 g
ruodotonta lohifileetä
2 tl
sormisuolaa
2 rkl
sitruunanmehua
½ dl
oliiviöljyä
1 tl
sokeria
Lisäksi
2–3 dl
rucolaa
50 g
parmesaanijuustoa
2 rkl
oliiviöljyä
Sitruunainen lohicarpaccio – ohje:
- Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi vadille. Ripottele sormisuola tasaisesti viipaleille. Sekoita sitruunanmehu, oliiviöljy ja sokeri ja kaada vadille. Liikuttele viipaleita niin, että marinadi levittyy kaikkialle. Peitä vati kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi.
- Levitä lohivadille rucolaa ja vuole parmesaanilastuja päälle. Pirskottele päälle öljyä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat