Maku

Suolaiset juustokakut

Oletko kokeillut suolaista juustokakkua? Juhlava suolainen juustokakku on juhlissa hyvä vaihtoehto voileipäkakulle.
Kuvat A-lehtien kuvatoimitus

Moni rakastaa makean juustokakun graafista, tyylikästä ulkomuotoa ja pehmeää makua. Miksei juustokakkua voisi valmistaa myös suolaisena versiona!

Suolaisen juustokakun täytteeseen sopii maustamattoman tuorejuuston lisäksi esimerkiksi vuohenjuusto, feta tai erilaiset maustetut tuorejuustot. Täytteen koostumusta voi pehmentää turkkilaisella jogurtilla, kermalla ja ranskankermalla. Liivatteet voi makean juustokakun tapaan liuottaa kuumaan sitruunamehuun, sillä tilkka raikasta happamuutta tekee terää myös suolaiselle leivonnaiselle.

Suolaisen juustokakun herkullinen pohja syntyy vaikkapa voisulaan sekoitetuista hapankorppu- tai ruisleipämuruista. Myös murennetut suolakeksit sopivat pohjaan hyvin. Osan kekseistä voit korvata pähkinärouheella, jolloin saat pohjaan sekä makua että rouheaa rakennetta.

Valmista suolainen juustokakku hyytymään jääkaappiin jo juhlia edeltävänä päivänä, niin kakku hyytyy rauhassa ja maut tasaantuvat herkulliseksi kokonaisuudeksi.

Viimeistele suolainen juustokakku tuoreilla yrteillä ja kakkuun käytetyillä aineksilla. Jos käytät pohjaan pähkinää, muista ripotella sitä myös koristeeksi pinnalle: näin mahdolliset pähkinäallergikot tietävät varoa kakkua houkutuksesta huolimatta.

Löydä oma suosikkisi

Lohi-juustokakku yhdistää klassiset maut, lohen, sitruunan, tillin ja mädin, harmoniseksi ja juhlavaksi kokonaisuudeksi. Tämä kakku sopii niin ylioppilasjuhliin kuin itsenäisyyspäiväänkin! 

Vuohenjuustokakku maistuu kreikkalaishenkisten makujen ystävälle. Täytteeseen käytetään vuohenjuuston lisäksi jogurttia, kurkkua, basilikaa ja hunajaa.

Siikakakun herkullisuus perustuu graavisuolatun siian lisäksi piparjuurituorejuustoon, kuohukermaan ja raikkaaseen mätiin. Tämä kakku sopii niin uudenvuoden juhliin kuin juhannukseenkin.

Parsatäytteinen voileipäkakku on raikkaan vihreä juhlakakku, jossa on rouhea leipäpohja ja täytteenä fetajuustoinen parsamousse.

Julkaistu: 21.8.2014
Kommentoi »