
Miksei juustokakkua voisi valmistaa myös suolaisena versiona? Moni rakastaa makean juustokakun graafista, tyylikästä ulkomuotoa ja pehmeää makua, ja nämä samat ominaisuudet on mahdollista leipoa myös suolaisten herkkujen muotoon.
Miten suolainen juustokakku onnistuu?
Suolaisen juustokakun täyte
Suolaisen juustokakun täytteeseen sopii maustamattoman tuorejuuston lisäksi esimerkiksi vuohenjuusto, feta tai erilaiset maustetut tuorejuustot. Täytteen koostumusta voi pehmentää turkkilaisella jogurtilla, kermalla ja ranskankermalla. Liivatteet voi makean juustokakun tapaan liuottaa kuumaan sitruunamehuun, sillä tilkka raikasta happamuutta tekee terää myös suolaiselle leivonnaiselle.
Suolaisen juustokakun pohja
Suolaisen juustokakun herkullinen pohja syntyy vaikkapa voisulaan sekoitetuista hapankorppu- tai ruisleipämuruista. Myös murennetut suolakeksit sopivat pohjaan hyvin. Osan kekseistä voit korvata pähkinärouheella, jolloin saat pohjaan sekä makua että rouheaa rakennetta.
Suolaisen juustokakun koristelu
Viimeistele suolainen juustokakku tuoreilla yrteillä ja kakkuun käytetyillä aineksilla. Jos käytät pohjaan pähkinää, muista ripotella sitä myös koristeeksi pinnalle: näin mahdolliset pähkinäallergikot tietävät varoa kakkua houkutuksesta huolimatta.
Vinkki!
Valmista suolainen juustokakku hyytymään jääkaappiin jo juhlia edeltävänä päivänä, niin kakku hyytyy rauhassa ja maut tasaantuvat herkulliseksi kokonaisuudeksi.
Löydä oma suolainen suosikkikakkusi!
Lohijuustokakku
Lohi-juustokakku yhdistää klassiset maut, lohen, sitruunan, tillin ja mädin, harmoniseksi ja juhlavaksi kokonaisuudeksi. Tämä kakku sopii niin ylioppilasjuhliin kuin itsenäisyyspäiväänkin.
Caprese-juustokakku
Klassisen italialaisen caprese-salaatin makumaailman innoittama caprese-juustokakku keskittyy salaatistakin tutun trion, eli tomaatin, basilikan ja mozzarellan, makumaailman ympärille. Täytteet levitetään tuoreina paistetun juustokakkupohjan päälle, mikä takaa herkun raikkauden.
Vihreä kasviskakku
Tämä vihreä kasviskakku on sekä gluteeniton että vegaaninen mutta silti täynnä makua. Täytteen hyydyttämiseen käytetään liivatteen sijasta vegegeeliä, ja pohja on valmistettu gluteenittomista kekseistä ja mantelirouheesta. Makumaailmassa valloittavat herneet, parsa sekä tuoreet yrtit.
Savukalakakku
Savukalakakun herkullisuus perustuu kylmä- ja lämminsavustetun lohen yhdistelmän lisäksi wasabituorejuustoon sekä raikkaisiin kasviksiin ja yrtteihin. Tämä kakku sopii niin uudenvuoden juhliin kuin juhannukseenkin.
Parsatäytteinen voileipäkakku
Parsatäytteinen voileipäkakku on raikkaan vihreä juhlakakku, jossa on rouhea leipäpohja ja täytteenä fetajuustoinen parsamousse. Näyttävä koristelu syntyy kurkkurullilla, tankoparsalla sekä yrteillä.
Vinkit juustokakkujen tekoon on julkaistu Maku-lehdessä vuonna 2014.