1. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 20 sentin irtopohjavuokaan. Murskaa keksit. Sulata voi. Sekoita keksimurut ja voisula keskenään ja painele seos vuokaan. Laita pohja jääkaappiin puoleksi tunniksi.
2. Leikkaa appenzeller tai muu valitsemasi juusto pienenpieniksi kuutioiksi. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon vuohenmaitotuorejuusto ja ricotta. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon reilu puolet juustokuutioista ja ruohosipuli. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi chilillä. Kaada seos vuokaan. Ripottele päälle loput juustokuutiot.
3. Paista suolaista juustokakkua 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on melkein jähmettynyt. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi. Peitä sitten juustokakku kelmulla ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi.
4. Valmista caprese-salaatti: Halkaise kirsikkatomaatit ja laita ne kulhoon. Revi mozzarella. Valuta ainesten päälle öljyä ja balsamicoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele caprese basilikalla. Lusikoi salaattia kasaksi suolaisen juustokakun päälle ja tarjoa loput capresesta kulhosta.