3,4(55)
Caprese – suolainen juustokakku
4 h 35 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 4 h
Mamma mia mozzarella! Tomaatti-mozzarella-basilikasalaatti eli caprese on italialainen klassikko. Nyt se maustaa suolaisen juustokakun juhlakuntoon.
Julkaistu 27.10.2016
Kotivinkki
Reseptin ainekset
10–12 palaa
Pohja
200 gDigestive-keksejä
125 gvoita
Täyte
100 gmaukasta juustoa, esim. appenzelleria
3isoa kananmunaa
200 gvuohenmaitotuorejuustoa
(esimerkiksi Chavroux)
tai maustamatonta tuorejuustoa
(Philadelphia)
1 prkricotta-juustoa (250 g)
3 rklhienonnettua ruohosipulia
1 tlsormisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
muutama kierros kuivattua chiliä myllystä
Caprese-salaatti
250 gkirsikkatomaatteja
125 gmozzarellaa (bufala-)
1 rkloliiviöljyä
1 tlbalsamicosiirappia
(tummaa tai vaaleaa)
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
kourallinen basilikanlehtiä

1. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 20 sentin irtopohjavuokaan. Murskaa keksit. Sulata voi. Sekoita keksimurut ja voisula keskenään ja painele seos vuokaan. Laita pohja jääkaappiin puoleksi tunniksi.

2. Leikkaa appenzeller tai muu valitsemasi juusto pienenpieniksi kuutioiksi. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon vuohenmaitotuorejuusto ja ricotta. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon reilu puolet juustokuutioista ja ruohosipuli. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi chilillä. Kaada seos vuokaan. Ripottele päälle loput juustokuutiot.

3. Paista suolaista juustokakkua 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on melkein jähmettynyt. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi. Peitä sitten juustokakku kelmulla ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi.

4. Valmista caprese-salaatti: Halkaise kirsikkatomaatit ja laita ne kulhoon. Revi mozzarella. Valuta ainesten päälle öljyä ja balsamicoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele caprese basilikalla. Lusikoi salaattia kasaksi suolaisen juustokakun päälle ja tarjoa loput capresesta kulhosta.

4 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.