Kotivinkki

Gluteeniton ja vegaaninen kasviskakku – juhlien uusi suolainen suosikki vie kielen mennessään

1 h 15 min
GL
VE
4.2
1

Kasviskakku on gluteeniton ja vegaaninen vaihtoehto perinteiselle voileipäkakulle tai suolaiselle juustokakulle. Tässä reseptissä liivate korvataan kasvipohjaisella vegegeelillä ja pohjaan käytetään gluteenittomia keksejä. Raikkaan kasviskakun ilme viimeistellään herneillä ja syötävillä kukilla.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (12–15 palaa)

Kasviskakun pohja

  • 160 g gluteenittomia keksejä (esim. Semper chia crackers)
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 50 g margariinia sulatettuna (Keiju laktoositon)

Kasviskakun täyte

  • 500 g herneitä ( pakaste)
  • 200 ghummusta ( esim. 1 prk Lidlin Baresa)
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
  • 2 dl kaurakermaa
  • ½ dl vettä
  • ½ dllimen mehua
  • 1 ps vegegeeliä (Dr. Oetker)

Koristeluun

  • 5vihreää tankoparsaa
  • 100 gherneitä (tuore tai pakaste)
  • syötäviä kukkia (esim. rautayrttiä)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h
MITÄ PIDIT?
4.2