


Gluteeniton ja vegaaninen kasviskakku – juhlien uusi suolainen suosikki vie kielen mennessään
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
Kasviskakku on gluteeniton ja vegaaninen vaihtoehto perinteiselle voileipäkakulle tai suolaiselle juustokakulle. Tässä reseptissä liivate korvataan kasvipohjaisella vegegeelillä ja pohjaan käytetään gluteenittomia keksejä. Raikkaan kasviskakun ilme viimeistellään herneillä ja syötävillä kukilla.
Reseptin ainekset
12–15 palaa
Kasviskakun pohja
160 g
gluteenittomia keksejä (esim. Semper chia crackers)
1 dl
mantelirouhetta
50 g
margariinia sulatettuna (Keiju laktoositon)
Kasviskakun täyte
500 g
herneitä ( pakaste)
200 g
hummusta ( esim. 1 prk Lidlin Baresa)
½ tl
suolaa
1 rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
2 dl
kaurakermaa
½ dl
vettä
½ dl
limen mehua
1 ps
vegegeeliä (Dr. Oetker)
Koristeluun
5
vihreää tankoparsaa
100 g
herneitä (tuore tai pakaste)
syötäviä kukkia (esim. rautayrttiä)
Kasviskakku valmistuu näin:
- Pinnoita pyöreän, 25-senttisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon mantelirouhe ja sulatettu margariini. Painele seos vuoan pohjalle tiiviiksi ja laita jääkaappiin kovettumaan täytteen valmistumisen ajaksi.
- Sulata herneet mikrossa ja jauha hienoksi tehosekoittimessa. Kaada hernesose kulhoon ja sekoita nuolijalla joukkoon hummus, suola ja minttu.
- Mittaa kaurakerma, vesi, limemehu ja vegegeelipussi pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kuuma neste nopeasti sekoittaen herne-hummusseokseen ja kaada se samantien vuokaan keksimurun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti.
- Irrota kasviskakku vuoasta pyöräyttämällä veitsellä vuoan reunoja pitkin. Siirrä tarjoiluvadille.
- Vuole vihreästä parsasta kuorimaveitsellä pitkiä lastuja kakun päälle keoksi. Viimeistele kasviskakku herneillä ja syötävillä kukilla. Voit myös tehdä hernekakun valmiiksi vuokaansa jo 1–2 päivää ennen juhlia. Jätä vain kakun irrottaminen ja koristelu h-hetkeen.
Vinkki!
Vegegeeli on kasvipohjainen vaihtoehto liivatteelle. Sen käyttö voi olla aluksi hiukan haastavaa, sillä geeli jähmettyy nopeasti. Jos kakun ei tarvitse olla täysin vegaaninen, voi vegegeelin korvata 4 liivatelehdellä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat