Gluteeniton ja vegaaninen kasviskakku – juhlien uusi suolainen suosikki vie kielen mennessään
1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
1 h Kasviskakku on gluteeniton ja vegaaninen vaihtoehto perinteiselle voileipäkakulle tai suolaiselle juustokakulle. Tässä reseptissä liivate korvataan kasvipohjaisella vegegeelillä ja pohjaan käytetään gluteenittomia keksejä. Raikkaan kasviskakun ilme viimeistellään herneillä ja syötävillä kukilla.
GL
VE
3.6
Kuvat
Julkaistu 12.5.2018

Gluteeniton ja vegaaninen kasviskakku – juhlien uusi suolainen suosikki vie kielen mennessään
Reseptin ainekset (12–15 palaa)
Kasviskakun pohja
- 160 g gluteenittomia keksejä (esim. Semper chia crackers)
- 1 dl mantelirouhetta
- 50 g margariinia sulatettuna (Keiju laktoositon)
Kasviskakun täyte
- 500 g herneitä ( pakaste)
- 200 ghummusta ( esim. 1 prk Lidlin Baresa)
- ½ tl suolaa
- 1 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
- 2 dl kaurakermaa
- ½ dl vettä
- ½ dllimen mehua
- 1 ps vegegeeliä (Dr. Oetker)
Koristeluun
- 5vihreää tankoparsaa
- 100 gherneitä (tuore tai pakaste)
- syötäviä kukkia (esim. rautayrttiä)
Kasviskakku valmistuu näin:
- Pinnoita pyöreän, 25-senttisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon mantelirouhe ja sulatettu margariini. Painele seos vuoan pohjalle tiiviiksi ja laita jääkaappiin kovettumaan täytteen valmistumisen ajaksi.
- Sulata herneet mikrossa ja jauha hienoksi tehosekoittimessa. Kaada hernesose kulhoon ja sekoita nuolijalla joukkoon hummus, suola ja minttu.
- Mittaa kaurakerma, vesi, limemehu ja vegegeelipussi pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kuuma neste nopeasti sekoittaen herne-hummusseokseen ja kaada se samantien vuokaan keksimurun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti.
- Irrota kasviskakku vuoasta pyöräyttämällä veitsellä vuoan reunoja pitkin. Siirrä tarjoiluvadille.
- Vuole vihreästä parsasta kuorimaveitsellä pitkiä lastuja kakun päälle keoksi. Viimeistele kasviskakku herneillä ja syötävillä kukilla. Voit myös tehdä hernekakun valmiiksi vuokaansa jo 1–2 päivää ennen juhlia. Jätä vain kakun irrottaminen ja koristelu h-hetkeen.
Vinkki!
Vegegeeli on kasvipohjainen vaihtoehto liivatteelle. Sen käyttö voi olla aluksi hiukan haastavaa, sillä geeli jähmettyy nopeasti. Jos kakun ei tarvitse olla täysin vegaaninen, voi vegegeelin korvata 4 liivatelehdellä.

Herne-fetavoileipäkakku
Maku

Ricotta-parsapiirakka
Maku

Makeansuolainen fenkolipiirakka
Kotivinkki

Nokkospiirakka, jossa maistuu herkulliseksi paahtunut vuohenjuusto
Kotivinkki

Suolaiset juustokakut sulavat suuhun – katso vinkit herkkujen valmistukseen sekä 5 maistuvaa ohjetta

Caprese – suolainen juustokakku
Kotivinkki

Lohijuustokakku – suolainen kalaherkku on juhlapöydän varma hitti
Maku

Tomaatti-mozzarellakakku
Maku

Feta-tsatsikikakku
Maku

Manchego-pekaanipähkinäpiiras ja rosmariinisiirappi
Maku