


Parsatäytteinen voileipäkakku – hyydytettävä suolainen juustokakku on juhlapöydän vetonaula
2 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h 0 min
Parsatäytteisessä voileipäkakussa on herkullinen leipäpohja sekä fetasta, tuorejuustosta ja ranskankermasta valmistettu hyydytettävä parsatäyte. Maun raikkauden täydentävät kurkkukoristeet sekä tilkka sitruunanmehua.
Reseptin ainekset
20 viipaletta
Pohja
250 g
tummaa vuokaleipää
50 g
saksanpähkinöitä
30 g
voita
Täyte
500 g
valkoista parsaa
2
valkosipulinkynttä
1 tl
suolaa
300 g
fetajuustoa (rasvaa 18 %)
200 g
tuorejuustoa (rasvaa 15 %)
150 g
ranskankermaa (rasvaa 15–18 %)
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
2 dl
kuohukermaa
8
liivatelehteä
2 rkl
sitruunamehua
Koristeluun
75 g
parsaa (nuppuja)
50 g
kurkkua (suikaloituna)
½ dl
pinjansiemeniä
30 g
vihanneskrassia
Parsatäytteinen voileipäkakku valmistetaan näin:
- Leikkaa leipä ja pähkinät reiluiksi paloiksi. Jauha ne tehosekoittimessa hienoksi. Lisää pehmeä voi.
- Painele seos leivinpaperilla vuorattuun pyöreään tai suorakulmaiseen reilunkokoiseen irtopohjakakkuvuokaan. Nosta pohja jääkaappiin tekeytymään.
- Kuori parsat ja valkosipulinkynnet. Leikkaa ne paloiksi. Kypsennä paloja suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat täysin kypsiä. Valuta keitinvesi pois ja anna parsojen jäähtyä hetki.
- Soseuta parsat ja fetajuusto sileäksi seokseksi. Lisää seokseen tuorejuusto ja ranskankerma sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Nosta se kylmään odottamaan hetkeksi. Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Kuumenna sitruunamehu ja lisää puristetut ja kuivatut liivatelehdet yksitellen joukkoon. Nosta liemi pois liedeltä. Anna sen jäähtyä hetki.
- Sekoita parsaseokseen varovasti hivenen jäähtynyt liivateseos useassa erässä. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti sekoittaen.
- Kaada täyte kakkuvuokaan. Tasoita pinta. Vuoraa pinta kelmulla ja anna kakun seistä vähintään pari tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
- Nosta kakku pois vuoasta ja asettele se tarjoiluvadille. Koristele keitetyillä parsanipuilla, kurkkusuikaleilla, pinjansiemenillä ja yrtinoksilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat