Parsatäytteinen voileipäkakku

2 h 45 min
0
1

Parsatäytteinen voileipäkakku

KA
MU
1
0
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 viipaletta)

Pohja

  • 250 gtummaa vuokaleipää
  • 50 gsaksanpähkinöitä
  • 30 gvoita

Täyte

  • 500 gparsaa (valkoinen)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 tlsuolaa
  • 300 gfetajuustoa (rasvaa 18 %)
  • 200 gtuorejuustoa (rasvaa 15 %)
  • 150 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 dlkuohukermaa
  • 8 kplliivatelehteä
  • 2 rklsitruunamehua

Koristeluun

  • 75 gparsaa (nuppuja)
  • 50 gkurkkua (suikaloituna)
  • 1/2 dlpinjansiemeniä
  • 30 gvihanneskrassia

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN2 h

Leikkaa leipä ja pähkinät reiluiksi paloiksi. Jauha ne tehosekoittimessa hienoksi. Lisää pehmeä voi.
Painele seos leivinpaperilla vuorattuun pyöreään tai suorakulmaiseen reilunkokoiseen irtopohjakakkuvuokaan. Nosta pohja jääkaappiin tekeytymään.
Kuori parsat ja valkosipulinkynnet. Leikkaa ne paloiksi. Kypsennä paloja suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat täysin kypsiä. Valuta keitinvesi pois ja anna parsojen jäähtyä hetki.
Soseuta parsat ja fetajuusto sileäksi seokseksi. Lisää seokseen tuorejuusto ja ranskankerma sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Nosta se kylmään odottamaan hetkeksi.
Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Kuumenna sitruunamehu ja lisää puristetut ja kuivatut liivatelehdet yksitellen joukkoon. Nosta liemi pois liedeltä. Anna sen jäähtyä hetki.
Sekoita parsaseokseen varovasti hivenen jäähtynyt liivateseos useassa erässä.
Lisää lopuksi kermavaahto varovasti sekoittaen.
Kaada täyte kakkuvuokaan. Tasoita pinta. Vuoraa pinta kelmulla ja anna kakun seistä vähintään pari tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
Nosta kakku pois vuoasta ja asettele se tarjoiluvadille. Koristele keitetyillä parsanipuilla, kurkkusuikaleilla, pinjansiemenillä ja yrtinoksilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä