Parsatäytteinen voileipäkakku – hyydytettävä suolainen juustokakku on juhlapöydän vetonaula
2 h 45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
2 h Parsatäytteisessä voileipäkakussa on herkullinen leipäpohja sekä fetasta, tuorejuustosta ja ranskankermasta valmistettu hyydytettävä parsatäyte. Maun raikkauden täydentävät kurkkukoristeet sekä tilkka sitruunanmehua.
MU
KA
4.5
Kuvat
Julkaistu 7.10.2010

Parsatäytteinen voileipäkakku – hyydytettävä suolainen juustokakku on juhlapöydän vetonaula
Reseptin ainekset (20 viipaletta)
Pohja
- 250 gtummaa vuokaleipää
- 50 gsaksanpähkinöitä
- 30 gvoita
Täyte
- 500 gvalkoista parsaa
- 2valkosipulinkynttä
- 1 tlsuolaa
- 300 gfetajuustoa (rasvaa 18 %)
- 200 gtuorejuustoa (rasvaa 15 %)
- 150 granskankermaa (rasvaa 15–18 %)
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- 2 dlkuohukermaa
- 8liivatelehteä
- 2 rklsitruunamehua
Koristeluun
- 75 gparsaa (nuppuja)
- 50 gkurkkua (suikaloituna)
- ½ dlpinjansiemeniä
- 30 gvihanneskrassia
Parsatäytteinen voileipäkakku valmistetaan näin:
- Leikkaa leipä ja pähkinät reiluiksi paloiksi. Jauha ne tehosekoittimessa hienoksi. Lisää pehmeä voi.
- Painele seos leivinpaperilla vuorattuun pyöreään tai suorakulmaiseen reilunkokoiseen irtopohjakakkuvuokaan. Nosta pohja jääkaappiin tekeytymään.
- Kuori parsat ja valkosipulinkynnet. Leikkaa ne paloiksi. Kypsennä paloja suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat täysin kypsiä. Valuta keitinvesi pois ja anna parsojen jäähtyä hetki.
- Soseuta parsat ja fetajuusto sileäksi seokseksi. Lisää seokseen tuorejuusto ja ranskankerma sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Nosta se kylmään odottamaan hetkeksi. Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Kuumenna sitruunamehu ja lisää puristetut ja kuivatut liivatelehdet yksitellen joukkoon. Nosta liemi pois liedeltä. Anna sen jäähtyä hetki.
- Sekoita parsaseokseen varovasti hivenen jäähtynyt liivateseos useassa erässä. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti sekoittaen.
- Kaada täyte kakkuvuokaan. Tasoita pinta. Vuoraa pinta kelmulla ja anna kakun seistä vähintään pari tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
- Nosta kakku pois vuoasta ja asettele se tarjoiluvadille. Koristele keitetyillä parsanipuilla, kurkkusuikaleilla, pinjansiemenillä ja yrtinoksilla.

Sushikakku
Maku

Lohi-munavoileipäkakku yhdistää savulohitahnan ja kananmunatäytteen maukkaaksi herkuksi
Maku

Syyssadon voileipäkakku – kuohkea kolmen kerroksen kasviskakku sesongin väreissä
Kotivinkki

Kreikkalainen voileipäkakku – lumoavan raikas maku syntyy tsatsikin ja fetan yhdistelmästä
Kotivinkki

Waldorfin voileipäkakku
Maku

Voileipäkakku
Maku

BLT-voileipäkakku – klassikkoleivän makumaailma ihastuttaa nyt suolaisen kakun muodossa
Maku

Savulohikääretorttu – pyöräytä voileipäkakku iloisesti rullalle!
Kotivinkki

Maistuva voileipäkakku kinkku-tuorejuustotäytteellä
Maku

Gluteeniton ja vegaaninen kasviskakku – juhlien uusi suolainen suosikki vie kielen mennessään
Kotivinkki