Maku

Savukalakakku

4 h 1 min
4
1

Savukalakakku

MU
1
4
Hyydytettävä savukalakakku on juhlapöydän varmin hittiherkku. Koukuttava wasabitäyte takaa sen, että kakku katoaa pöydästä ensimmäisenä.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 150 gvaaleaa vuokaleipää (hiivaleipää)
  • 150 gtummaa vuokaleipää (saaristolaisleipää)
  • 80 gmargariinia (rasvaa 60 %)
  • 2 rklvettä

Täyte

  • 4 kplliivatelehteä
  • 200 glohta (perattua lämminsavulohta)
  • 75 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 400 gtuorejuustoa (wasabinmakuista, Créme Bonjour)
  • 200 gkermaviiliä (rasvaa 10-12 %, vähälaktoosinen) (ei kevyt)
  • 3 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 1/2 dlruohosipulia (silputtuna)
  • 100 gvispikermaa (rasvaa 38 %) (1 dl)
  • 3 rklsitruunamehua

Pinnalle

  • 1/2 kplkurkkua
  • 10 kplretiisiä
  • 50 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 1/2 dlruohosipulia (silputtuna)
  • 2 dltuoretta basilikaa (1 ruukku)

Tee näin

4 h 1 min
{
AKTIIVINEN1 min
PASSIIVINEN4 h

Valmista savukalakakku näin:

Pane leivät kuorineen monitoimikoneeseen ja jauha ne murusiksi. Lisää sulatettu margariini ja vesi. Anna koneen pyöriä pari sekuntia.

Peitä pyöreän irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohja leivinpaperilla. Painele leipäseos vuoan pohjalle.

Upota liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.

Hienonna lämminsavulohi haarukalla. Leikkaa kylmäsavulohi kuutioiksi. Yhdistä tuorejuusto ja kermaviili. Lisää kalat ja yrtit. Vaahdota kerma ja kääntele sekaan.

Purista liivatteista ylimääräinen vesi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Liuota liivatteet mehuun. Lisää joukkoon pari lusikallista täytettä ja kaada liivateseos sitten täytteeseen samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle. Peitä kakku ja hyydytä  jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Viipaloi kurkku ja retiisit. Koristele kakku kurkku- ja retiisiviipaleilla, ruohosipulilla, kylmäsavulohiviipaleilla ja basilikanlehdillä. 

Vinkki!

  • Korvaa halutessasi osa täytteen wasabituorejuustosta maustamattomalla, jolloin maku on miedompi.   
  • Voit paistaa kakun koristeeksi tulevat basilikanlehdet läpikuultaviksi ja rapeiksi. Lisää pienessä kattilassa kuumennettuun öljyyn 5 lehteä kerrallaan ja siirry vähän kauemmas kattilasta. Lehdet saavat öljyn roiskahtelemaan.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä