


Savukalakakku
Hyydytettävä savukalakakku on juhlapöydän varmin hittiherkku. Koukuttava wasabitäyte takaa sen, että kakku katoaa pöydästä ensimmäisenä.
Valmista savukalakakku näin:
Pane leivät kuorineen monitoimikoneeseen ja jauha ne murusiksi. Lisää sulatettu margariini ja vesi. Anna koneen pyöriä pari sekuntia.
Peitä pyöreän irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohja leivinpaperilla. Painele leipäseos vuoan pohjalle.
Upota liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
Hienonna lämminsavulohi haarukalla. Leikkaa kylmäsavulohi kuutioiksi. Yhdistä tuorejuusto ja kermaviili. Lisää kalat ja yrtit. Vaahdota kerma ja kääntele sekaan.
Purista liivatteista ylimääräinen vesi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Liuota liivatteet mehuun. Lisää joukkoon pari lusikallista täytettä ja kaada liivateseos sitten täytteeseen samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle. Peitä kakku ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Viipaloi kurkku ja retiisit. Koristele kakku kurkku- ja retiisiviipaleilla, ruohosipulilla, kylmäsavulohiviipaleilla ja basilikanlehdillä.
- Korvaa halutessasi osa täytteen wasabituorejuustosta maustamattomalla, jolloin maku on miedompi.
- Voit paistaa kakun koristeeksi tulevat basilikanlehdet läpikuultaviksi ja rapeiksi. Lisää pienessä kattilassa kuumennettuun öljyyn 5 lehteä kerrallaan ja siirry vähän kauemmas kattilasta. Lehdet saavat öljyn roiskahtelemaan.