Pane leivät kuorineen monitoimikoneeseen ja jauha ne murusiksi. Lisää sulatettu margariini ja vesi. Anna koneen pyöriä pari sekuntia.
Peitä pyöreän irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohja leivinpaperilla. Painele leipäseos vuoan pohjalle.
Upota liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
Hienonna lämminsavulohi haarukalla. Leikkaa kylmäsavulohi kuutioiksi. Yhdistä tuorejuusto ja kermaviili. Lisää kalat ja yrtit. Vaahdota kerma ja kääntele sekaan.
Purista liivatteista ylimääräinen vesi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Liuota liivatteet mehuun. Lisää joukkoon pari lusikallista täytettä ja kaada liivateseos sitten täytteeseen samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle. Peitä kakku ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Viipaloi kurkku ja retiisit. Koristele kakku kurkku- ja retiisiviipaleilla, ruohosipulilla, kylmäsavulohiviipaleilla ja basilikanlehdillä.