Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Hei hei hävikki

Joulupuuropasteijat, rapeat arancinit, pannacotta + 8 muuta hävikkikokin riisipuurovinkkiä

Kun käännät ajatuksen hävikistä ruokapreppaukseksi, riisipuurontähteet muuttuvat luksusaamiaiseksi, näppäräksi lounaaksi, suussasulavaksi jälkiruoaksi tai ylelliseksi iltapalaksi.

Leipoja ottaa oppia mummoista ja upottaa ylijääneen riisipuuron piirakoihin ja rieskoihin. Pataleipäkin vain paranee puuronjämistä. Välipalakokki sekoittaa herkullisen riisipuurojogurtin ylijääneestä puurosta, sitruksista ja pistaasipähkinöistä. Makeanystävä lorauttaa riisipuuroon tilkan maitoa tai kasvijuomaa sekä sulatettua suklaata – ja kas, suklaariisipuuro on valmis lusikoitavaksi.

Saattaa olla, että tämän jutun luettuasi keität jatkossa aina hieman liikaa riisipuuroa.

Jos kaipaat perinteisten piirakoiden, rieskojen ja välipalojen sijaan jotain ihan muuta, nappaa tästä kuusi uutta ideaa riisipuuronjämien käyttöön!

Joko olet testannut riisipuurovohveleita?

Joulupuuropasteijat

Sekoita kylmään riisipuuroon graavi- tai savukalojen rippeet, loput joulukinkkusiivut (hienonnettuna), rosollinjämät tai viimeiset lusikalliset joululaatikoista. Täytä torttutalkoista ylijääneet taikinapalat riisitäytteellä. Voitele halutessasi munalla. Paista pasteijoita 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Aasialainen puuro

Laita 2–3 dl riisipuuroa kattilaan ja lisää noin 1 dl kuumaa kasvis- tai kanalientä. Lämmitä ja mausta tilkalla soijakastiketta. Kippaa puuro syvälle lautaselle. Lisää päälle rapeaa valkosipuli-chiliöljyä, hienonnettua kevätsipulia ja korianteria sekä hieman rouhittuja pähkinöitä ja paahdettua sipulia.

Rapsakat puuroarancinit

Lisää kylmään riisipuuroon reilusti raastettua parmesaanijuustoa ja hienonnettuja yrttejä. Muotoile riisistä kämmenpohjan kokoisia palleroita. Paina kunkin sisään pala pehmeää juustoa. Pyörittele pallerot korppujauhoissa. Uppopaista 180-asteisessa rypsiöljyssä kullanruskeiksi, noin 5 minuuttia.

Helppo kana-riisivuoka

Levitä uunivuoan pohjalle saman verran riisipuuroa, parsakaalipaloja sekä riivittyä kypsää broileria. Sulata pannulla 4 rkl voita, lisää 4 rkl vehnäjauhoja ja paista hetki. Vispaa sekaan 4 dl kanalientä. Keitä 5 minuuttia. Sekoita joukkoon 2 dl cheddarjuustoraastetta, 1 tl paprikajauhetta ja 1 tl oreganoa. Kaada vuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. 

Puuropannacotta

Mittaa kattilaan 4 dl kuohukermaa, 0,5 dl sokeria ja halkaistu vaniljatanko. Keitä 10 minuuttia. Pane 2 liivatelehteä kylmään veteen 5 minuutiksi. Siivilöi kuuma kerma ja lisää kuivaksi puristetut liivatteet. Lisää 2 dl riisipuuroa ja sekoita. Jaa seos 4 pieneen annosvuokaan tai lasiin. Anna hyytyä jääkaapissa 3–4 tuntia. Tarjoa marjojen kera.

Riisipuurovohvelit

Keitä aattona reilu annos joulupuuroa, niin saat joulupäivänä vohveliaamiaisen. Nappaa riisipuurovohveleiden resepti täältä.

Riisipuurovohvelit
Tarjoa riisipuurovohvelit jogurtin, hedelmien ja hunajan tai kanelisokerin kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt