


Kuka löytää onnenmantelin? Rapeakuorinen riisipuuropataleipä hurmaa koko tonttupoppoon
2 h 5 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 50 min
Keitä puuroa jättikattilallinen ja yllätä perhe seuraavana päivänä uunituoreella riisipuuropataleivällä! Sujauta leipätaikinaan riisipuuron tapaan yksi manteli.
Reseptin ainekset
1 leipä
3 dl
riisipuuroa
3 dl
vettä
25 g
hiivaa
2 rkl
vaaleaa siirappia tai hunajaa
1½ tl
suolaa
1 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
2 dl
mantelijauhetta
noin 10 dl
hiivaleipäjauhoja
1 dl
kuivattuja karpaloita
1
manteli
Padan voitelu
½ rkl
rypsiöljyä
Pinnalle
2 tl
rypsiöljyä
½ dl
manteleita rouhittuna
Riisipuuropataleipä − ohje:
- Keitä riisipuuro pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Jos käytät jääkaappikylmää puuroa, lämmitä se haaleaksi.
- Lämmitä vesi 37-asteiseksi. Liuota hiiva veteen. Sekoita puuro, siirappi, suola, kaneli ja inkivääri nesteeseen.
- Lisää mantelijauhe ja jauhoja, kunnes taikina on pehmeää mutta muotoiltavaa. Lisää karpalot ja manteli.
- Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin tunti.
- Voitele kannellinen valurautapata (noin 3 l) öljyllä. Nosta pata uuniin ja säädä uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile pyöreäksi leiväksi.
- Kun uuni ja pata ovat kuumentuneet, ota pata uunista. Nosta leipä varovasti pataan. Voitele leivän pinta öljyllä ja ripottele rouhittuja manteleita päälle.
- Pane kansi päälle. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia.
- Nosta kansi pois ja jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes riisipuuropataleipä on kauniin ruskea.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat