Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kuka löytää onnenmantelin? Rapeakuorinen riisipuuropataleipä hurmaa koko tonttupoppoon

2 h 5 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 50 min

Keitä puuroa jättikattilallinen ja yllätä perhe seuraavana päivänä uunituoreella riisipuuropataleivällä! Sujauta leipätaikinaan riisipuuron tapaan yksi manteli.

9.12.2022
Reseptin ainekset
1 leipä
3 dl
riisipuuroa
3 dl
vettä
25 g
hiivaa
2 rkl
vaaleaa siirappia tai hunajaa
1½ tl
suolaa
1 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
2 dl
mantelijauhetta
noin 10 dl
hiivaleipäjauhoja
1 dl
kuivattuja karpaloita
1
manteli
Padan voitelu
½ rkl
rypsiöljyä
Pinnalle
2 tl
rypsiöljyä
½ dl
manteleita rouhittuna

Riisipuuropataleipä − ohje:

  1. Keitä riisipuuro pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Jos käytät jääkaappikylmää puuroa, lämmitä se haaleaksi.
  2. Lämmitä vesi 37-asteiseksi. Liuota hiiva veteen. Sekoita puuro, siirappi, suola, kaneli ja inkivääri nesteeseen.
  3. Lisää mantelijauhe ja jauhoja, kunnes taikina on pehmeää mutta muotoiltavaa. Lisää karpalot ja manteli.
  4. Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin tunti.
  5. Voitele kannellinen valurautapata (noin 3 l) öljyllä. Nosta pata uuniin ja säädä uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  6. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile pyöreäksi leiväksi.
  7. Kun uuni ja pata ovat kuumentuneet, ota pata uunista. Nosta leipä varovasti pataan. Voitele leivän pinta öljyllä ja ripottele rouhittuja manteleita päälle.
  8. Pane kansi päälle. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia.
  9. Nosta kansi pois ja jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes riisipuuropataleipä on kauniin ruskea.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt