Kuka löytää onnenmantelin? Rapeakuorinen riisipuuropataleipä hurmaa koko tonttupoppoon
2 h 5 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
1 h 50 minKeitä puuroa jättikattilallinen ja yllätä perhe seuraavana päivänä uunituoreella riisipuuropataleivällä! Sujauta leipätaikinaan riisipuuron tapaan yksi manteli.
MU
0
Kuvat
Julkaistu 9.12.2022

Kuka löytää onnenmantelin? Rapeakuorinen riisipuuropataleipä hurmaa koko tonttupoppoon
Reseptin ainekset (1 leipä)
- 3 dlriisipuuroa
- 3 dlvettä
- 25 ghiivaa
- 2 rklvaaleaa siirappia tai hunajaa
- 1½ tlsuolaa
- 1 tlkanelia
- 1 tlinkivääriä
- 2 dlmantelijauhetta
- noin 10 dlhiivaleipäjauhoja
- 1 dlkuivattuja karpaloita
- 1manteli
Padan voitelu
- ½ rklrypsiöljyä
Pinnalle
- 2 tl rypsiöljyä
- ½ dl manteleita rouhittuna
Riisipuuropataleipä − ohje:
- Keitä riisipuuro pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Jos käytät jääkaappikylmää puuroa, lämmitä se haaleaksi.
- Lämmitä vesi 37-asteiseksi. Liuota hiiva veteen. Sekoita puuro, siirappi, suola, kaneli ja inkivääri nesteeseen.
- Lisää mantelijauhe ja jauhoja, kunnes taikina on pehmeää mutta muotoiltavaa. Lisää karpalot ja manteli.
- Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin tunti.
- Voitele kannellinen valurautapata (noin 3 l) öljyllä. Nosta pata uuniin ja säädä uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile pyöreäksi leiväksi.
- Kun uuni ja pata ovat kuumentuneet, ota pata uunista. Nosta leipä varovasti pataan. Voitele leivän pinta öljyllä ja ripottele rouhittuja manteleita päälle.
- Pane kansi päälle. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia.
- Nosta kansi pois ja jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes riisipuuropataleipä on kauniin ruskea.

Lanttu-pataleipä – juuresraasteen mehevyys ja pitkä kohotusaika tekevät hittileivälle taikoja
Kotivinkki

Paras pataleipä
Kotivinkki

Gluteeniton pataleipä
Maku

Patapulla on hittileivän makea serkku – paista jättikorvapuusti padassa, niin saat pullaan rapean pinnan ja mehevän sisuksen
Maku

Kaunista pataleipä salvialla, basilikalla ja sarviorvokeilla – yrtti-spelttileipä on täydellisen rapea ja kuohkea
Maku

Joululeipä – juureen leivottu lämpimäinen kaipaa seurakseen vain voita
Meillä kotona

Saaristolaisleipä omenamehuun – se maukas lämpimäinen, jota on mahdoton vastustaa!
Kotivinkki

Se paras saaristolaisleipä
Maku