Maku

Kuka löytää onnenmantelin? Rapeakuorinen riisipuuropataleipä hurmaa koko tonttupoppoon

2 h 5 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 50 min
Keitä puuroa jättikattilallinen ja yllätä perhe seuraavana päivänä uunituoreella riisipuuropataleivällä! Sujauta leipätaikinaan riisipuuron tapaan yksi manteli.
MU
0
0
Julkaistu 9.12.2022


Reseptin ainekset (1 leipä)

  • 3 dlriisipuuroa
  • 3 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 2 rklvaaleaa siirappia tai hunajaa
  • 1½ tlsuolaa
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlinkivääriä
  • 2 dlmantelijauhetta
  • noin 10 dlhiivaleipäjauhoja
  • 1 dlkuivattuja karpaloita
  • 1manteli

Padan voitelu

  • ½ rklrypsiöljyä

Pinnalle

  • 2 tl rypsiöljyä
  • ½ dl manteleita rouhittuna
Tulosta

Riisipuuropataleipä − ohje:

  1. Keitä riisipuuro pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Jos käytät jääkaappikylmää puuroa, lämmitä se haaleaksi.
  2. Lämmitä vesi 37-asteiseksi. Liuota hiiva veteen. Sekoita puuro, siirappi, suola, kaneli ja inkivääri nesteeseen.
  3. Lisää mantelijauhe ja jauhoja, kunnes taikina on pehmeää mutta muotoiltavaa. Lisää karpalot ja manteli.
  4. Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin tunti.
  5. Voitele kannellinen valurautapata (noin 3 l) öljyllä. Nosta pata uuniin ja säädä uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  6. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile pyöreäksi leiväksi.
  7. Kun uuni ja pata ovat kuumentuneet, ota pata uunista. Nosta leipä varovasti pataan. Voitele leivän pinta öljyllä ja ripottele rouhittuja manteleita päälle.
  8. Pane kansi päälle. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia.
  9. Nosta kansi pois ja jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes riisipuuropataleipä on kauniin ruskea.
Kommentoi »