


Riisipuurovohvelit – joulun ajan suosikkiaamupala syntyy ylijääneestä joulupuurosta
50 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 15 min
Keitä reipas satsi riisipuuroa, sillä sille on käyttöä. Ylijäänyt puuro toimii seuraavana aamuna erinomaisesti vohvelitaikinan pohjana.
Reseptin ainekset
6 kpl
Taikina
2 dl
riisipuuroa
2
munaa
2 dl
maitoa
1½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
½ tl
leivinjauhetta
¼ tl
kardemummaa
4 rkl
voisulaa
Lisäksi
2 dl
turkkilaista jogurttia
2 rkl
juoksevaa hunajaa
kauden hedelmiä
(kanelisokeria)
Riisipuurovohvelit – ohje:
- Sekoita kylmään puuroon munat ja maito. Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja sekoita ne puuroseokseen. Lisää 2 rkl voisulaa. Anna taikinan turvota jääkaapissa 15 minuuttia.
- Kuumenna vohvelirauta. Sivele raudan paistopinnoille voisulaa. Valuta raudalle noin 1 dl taikinaa. Paista, kunnes vohveli on kullanruskea ja rapea. Paista samoin loppu taikina.
- Mausta jogurtti hunajalla. Kuori hedelmät tarvittaessa ja leikkaa ne paloiksi.
- Tarjoa vohvelit jogurtin, hedelmien ja halutessasi kanelisokerin kera.
Vinkki!
Voit paistaa taikinasta myös lettuja tai pannukakun. Paista letut runsaassa rasvassa, sillä puuroinen taikina tarttuu helposti pannuun. Jos teet pannukakun, kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat