
Pom, pom, pomelo! Sitrusten jättiläinen voi painaa jopa pari kiloa – kokeile hedelmää katkarapusalaatissa, lohen kaverina ja hillossa
Pomelo on hurmannut suomalaisen jos toisenkin. Hedelmä voi olla konstikas kuoria, mutta vaiva on sen arvoinen. Raikas pomelo maistuu ihanalta paitsi sellaisenaan, myös suolaisissa ja makeissa herkuissa. Kokosimme reseptit!
Pomelo rikastuttaa alkuvuoden runsasta sitrustarjontaa. Se on sitruksista suurin ja se saattaa kasvaa jopa parikiloiseksi. Voit törmätä heviosastolla niin kultakuoriseen, vihertävän keltaiseen kuin kevyesti punastelevaan pinkkiin pomeloonkin.
Väristä riippumatta jokaisen pomelon paksun kuoren alla piileksii raikkaan hapokas, jopa hieman makea hedelmäliha. Sisuksen väri vaihtelee haaleankeltaisesta pinkkiin, tuoden myös makuun hienoisia sävyeroja.
Pomelon kuoriminen
Kuoren voi poistaa appelsiinin tapaan leikkaamalla päältä ensin siivun pois ja tekemällä sitten pintaan viiltoja veitsellä ja irrottamalla kuoren lohkoina. Lohkojen välissä olevat kalvot ovat paksuja ja sitkeitä, mutta ne irtoavat helposti toisistaan. Voit fileoida kuoren myös kokonaan veitsellä kalvottomiksi lohkoiksi.
Pomelo sopii niin kanakastikkeeseen kuin pannacottan raikastajaksi
Koska hedelmälihasta ei irtoa paljoa ylimääräistä mehua, pomelo sopii täydellisesti talvisalaatin piristäjäksi tai aamupalajogurtin päälle. Kokeile pomeloa myös lämpimän ruoan, kuten kanakastikkeen piristäjänä, mutta lisää hedelmäviipaleet vasta lopuksi, jotta niistä ei tule kitkeriä. Viimeistele raikkailla hedelmäsiivuilla myös kermainen pannacotta tai tuhti crème brûlée.
Lähteet: Satokausi.fi, Satotukku.fi
Pomelo – 5 herkullista reseptiä
Thaimaalainen pomelosalaatti
Yam Som-O eli klassinen thaimaalainen pomelosalaatti on maukas yhdistelmä muun muassa pomeloa, katkarapuja, yrttejä, kookosta ja maapähkinöitä. Toimii vaikkapa lounaana! Kokeile myös makeansuolaista pomelo-fetasalaattia.

Pomeloleivät
Nämä leivät jäävät mieleen! Kokoa paahdetuille maalaisleipäviipaleille lehtikaalia, avokadoa, pomeloa ja halutessasi parmankinkkua. Brunssi- tai aamupalahurmurit kruunaa maukas kastike. Kurkkaa pomeloleipien resepti täältä.

Misolohi ja pomelosalsa
Pirteä pomelosalsa on täydellinen pari suolaiselle ja paahteiselle misolohelle. Löydät parivaljakon ohjeen täältä.

Pomelohillo
Mikäpä olisi parempi tapa aloittaa viikonloppuaamu kuin hillolla sivelty paahtoleipä tai hillosilmällä kruunattu jogurtti? Pomeloista syntyy raikkaan makea hillo. Reseptissämme maistuu vienosti vanilja. Kokeile ja ihastu!

Pomelo-jogurttikakku
Pomelosose ja jogurtti tekevät kakusta ihanan kostean ja raikkaan. Pomelo-jogurttikakku hurmaa myös mutkattomuudellaan, nappaa resepti!
