Kotivinkki

Auringonpaistetta pakkaspäiviin! Pomelo-fetasalaatti pitää pirteänä ja kylläisenä lounastauon jälkeenkin

35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
15 min
Seesamikuorrutettu feta on parhaimmillaan rapeana ja vastapaistettuna. Paahdetut kikherneet, raikas pomelo ja kermainen avokado täydentävät talvisalaatin.
KA
5
2
Julkaistu 4.1.2023


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1 pktkikherneitä suolaliemessä (380/230 g)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tljuustokuminaa
  • ⅓ tlchilijauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • ½pomeloa (pinkki tai hunaja)
  • 1avokado
  • 200 gsalaattisekoitusta
  • 1 pkt (175 g)fetajuustoa tai vegaanista fetajuustoa (esim. Mö kreikkalainen kauravuusto)
  • 2 rklmaissitärkkelystä
  • ½ dlkaurakermaa
  • ½ dlseesaminsiemeniä
  • 2 rklrypsiöljyä paistamiseen
  • 4 rkltummaa balsamikastiketta
Tulosta

Pomelo-fetasalaatti – ohje:

  1. Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita öljy, juustokumina ja chili kikherneisiin ja levitä ne leivinpaperille uunipellille.
  2. Paahda 200 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kauniin värisiä. Mausta suolalla.
  3. Kuori pomelo ja revi hedelmäliha käsin kalvottomiksi paloiksi. Leikkaa avokado viipaleiksi.
  4. Levitä salaatti vadille tai kulhoon. Lisää kikherneet, pomelo ja avokado.
  5. Mittaa maissitärkkelys, kaurakerma ja seesaminsiemenet omille lautasilleen. Kääntele feta ensin maissitärkkelyksessä, kasta sen jälkeen kaurakermassa ja lopuksi seesaminsiemenissä.
  6. Kuumenna öljy pannulla kuumaksi ja paista feta molemmin puolin kauniin ruskeaksi.
  7. Nosta lämmin fetapala salaatin päälle. Viimeistele salaatti tummalla balsamikastikkeella.
2 kommenttia