Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Auringonpaistetta pakkaspäiviin! Pomelo-fetasalaatti pitää pirteänä ja kylläisenä lounastauon jälkeenkin

35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min

Seesamikuorrutettu feta on parhaimmillaan rapeana ja vastapaistettuna. Paahdetut kikherneet, raikas pomelo ja kermainen avokado täydentävät talvisalaatin.

4.1.2023
Reseptin ainekset
4 annosta
1 pkt
kikherneitä suolaliemessä (380/230 g)
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
juustokuminaa
⅓ tl
chilijauhetta
½ tl
suolaa
½
pomeloa (pinkki tai hunaja)
1
avokado
200 g
salaattisekoitusta
1 pkt (175 g)
fetajuustoa tai vegaanista fetajuustoa (esim. Mö kreikkalainen kauravuusto)
2 rkl
maissitärkkelystä
½ dl
kaurakermaa
½ dl
seesaminsiemeniä
2 rkl
rypsiöljyä paistamiseen
4 rkl
tummaa balsamikastiketta

Pomelo-fetasalaatti – ohje:

  1. Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita öljy, juustokumina ja chili kikherneisiin ja levitä ne leivinpaperille uunipellille.
  2. Paahda 200 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kauniin värisiä. Mausta suolalla.
  3. Kuori pomelo ja revi hedelmäliha käsin kalvottomiksi paloiksi. Leikkaa avokado viipaleiksi.
  4. Levitä salaatti vadille tai kulhoon. Lisää kikherneet, pomelo ja avokado.
  5. Mittaa maissitärkkelys, kaurakerma ja seesaminsiemenet omille lautasilleen. Kääntele feta ensin maissitärkkelyksessä, kasta sen jälkeen kaurakermassa ja lopuksi seesaminsiemenissä.
  6. Kuumenna öljy pannulla kuumaksi ja paista feta molemmin puolin kauniin ruskeaksi.
  7. Nosta lämmin fetapala salaatin päälle. Viimeistele salaatti tummalla balsamikastikkeella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt