


Auringonpaistetta pakkaspäiviin! Pomelo-fetasalaatti pitää pirteänä ja kylläisenä lounastauon jälkeenkin
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Seesamikuorrutettu feta on parhaimmillaan rapeana ja vastapaistettuna. Paahdetut kikherneet, raikas pomelo ja kermainen avokado täydentävät talvisalaatin.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 pkt
kikherneitä suolaliemessä (380/230 g)
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
juustokuminaa
⅓ tl
chilijauhetta
½ tl
suolaa
½
pomeloa (pinkki tai hunaja)
1
avokado
200 g
salaattisekoitusta
1 pkt (175 g)
fetajuustoa tai vegaanista fetajuustoa (esim. Mö kreikkalainen kauravuusto)
2 rkl
maissitärkkelystä
½ dl
kaurakermaa
½ dl
seesaminsiemeniä
2 rkl
rypsiöljyä paistamiseen
4 rkl
tummaa balsamikastiketta
Pomelo-fetasalaatti – ohje:
- Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita öljy, juustokumina ja chili kikherneisiin ja levitä ne leivinpaperille uunipellille.
- Paahda 200 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kauniin värisiä. Mausta suolalla.
- Kuori pomelo ja revi hedelmäliha käsin kalvottomiksi paloiksi. Leikkaa avokado viipaleiksi.
- Levitä salaatti vadille tai kulhoon. Lisää kikherneet, pomelo ja avokado.
- Mittaa maissitärkkelys, kaurakerma ja seesaminsiemenet omille lautasilleen. Kääntele feta ensin maissitärkkelyksessä, kasta sen jälkeen kaurakermassa ja lopuksi seesaminsiemenissä.
- Kuumenna öljy pannulla kuumaksi ja paista feta molemmin puolin kauniin ruskeaksi.
- Nosta lämmin fetapala salaatin päälle. Viimeistele salaatti tummalla balsamikastikkeella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat