Pomeloleivät – rapeaksi paahdetun leipäviipaleen kruunaa raikkaan sitruksinen täyte
40 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
25 minPomeloleivät auttavat jaksamaan! Kokoa pomelosta, avokadosta ja lehtikaalista raikas salaatti, joka kasataan maalaisleipäviipaleiden päälle. Jos kaipaat lisäruokaisuutta, lisää leivän päälle parmankinkkua.
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 28.2.2019

Pomeloleivät – rapeaksi paahdetun leipäviipaleen kruunaa raikkaan sitruksinen täyte
Reseptin ainekset (4 annosta)
Pomeloleivät
- 1pomelo
- 2avokadoa
- 100 glehtikaalia
- 4vaaleaa maalaisleipäviipaletta
- 4parmankinkkuviipaletta
- 2 tlseesaminsiemeniä (vaaleita tai mustia)
Kastike
- 1salottisipuli
- 2 rklsitruunan mehua
- ½ dloliiviöljyä
- 1 tlhunajaa
- ½ tlsuolaa
- ¼ tlmustapippuria
Pomeloleivät valmistuvat näin:
- Kuori pomelo nahattomiksi paloiksi. Leikkaa avokadot viipaleiksi.
- Tee kastike. Hienonna salottisipuli kulhoon. Lisää muut kastikkeen aineet ja sekoita tasaiseksi. Poista lehtikaalista kova keskiruoti ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi samaan kulhoon kastikkeen kanssa. Sekoita ja anna kaalin marinoitua noin 15 minuuttia.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Paahda leipäviipaleita ja parmankinkkuviipaleita uunissa leivinpaperin päällä 7–8 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kauniin ruskeita.
- Lusikoi paahdetuille leiville marinoitua lehtikaalia kastikkeineen, avokadoviipaleita ja pomelon paloja. Viimeistele rapeilla kinkkusiivuilla ja seesaminsiemenillä.

Avokadoleipä
Maku

Täytetyt bagelit – rapeiden leipien välissä ihastuttaa kuohkea munakokkeli!
Maku

Vege-cubanos
Maku

Lämpimät voileivät
Maku

Grillatut caprese-leivät
Maku

Sopivan retro lämmin leipä

Bánh mí -leivät – possutäytteinen katuruoka lumoaa aasialaisella makumaailmallaan
Maku

Nyhtökaura-aamiaisleivät ja ruohosipulikastike
Maku