Kotivinkki

Pomeloleivät – rapeaksi paahdetun leipäviipaleen kruunaa raikkaan sitruksinen täyte

40 min
0
0

Pomeloleivät auttavat jaksamaan! Kokoa pomelosta, avokadosta ja lehtikaalista raikas salaatti, joka kasataan maalaisleipäviipaleiden päälle. Jos kaipaat lisäruokaisuutta, lisää leivän päälle parmankinkkua.
Tulosta
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (4 annosta)

Pomeloleivät

  • 1pomelo
  • 2avokadoa
  • 100 glehtikaalia
  • 4vaaleaa maalaisleipäviipaletta
  • 4parmankinkkuviipaletta
  • 2 tlseesaminsiemeniä (vaaleita tai mustia)

Kastike

  • 1salottisipuli
  • 2 rklsitruunan mehua
  • ½ dloliiviöljyä
  • 1 tlhunajaa
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN25 min

Pomeloleivät valmistuvat näin:

  1. Kuori pomelo nahattomiksi paloiksi. Leikkaa avokadot viipaleiksi.
  2. Tee kastike. Hienonna salottisipuli kulhoon. Lisää muut kastikkeen aineet ja sekoita tasaiseksi. Poista lehtikaalista kova keskiruoti ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi samaan kulhoon kastikkeen kanssa. Sekoita ja anna kaalin marinoitua noin 15 minuuttia.
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Paahda leipäviipaleita ja parmankinkkuviipaleita uunissa leivinpaperin päällä 7–8 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kauniin ruskeita.
  4. Lusikoi paahdetuille leiville marinoitua lehtikaalia kastikkeineen, avokadoviipaleita ja pomelon paloja. Viimeistele rapeilla kinkkusiivuilla ja seesaminsiemenillä.
MITÄ PIDIT?
0