


Pomeloleivät – rapeaksi paahdetun leipäviipaleen kruunaa raikkaan sitruksinen täyte
40 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 25 min
Pomeloleivät auttavat jaksamaan! Kokoa pomelosta, avokadosta ja lehtikaalista raikas salaatti, joka kasataan maalaisleipäviipaleiden päälle. Jos kaipaat lisäruokaisuutta, lisää leivän päälle parmankinkkua.
Reseptin ainekset
4 annosta
Pomeloleivät
1
pomelo
2
avokadoa
100 g
lehtikaalia
4
vaaleaa maalaisleipäviipaletta
4
parmankinkkuviipaletta
2 tl
seesaminsiemeniä (vaaleita tai mustia)
Kastike
1
salottisipuli
2 rkl
sitruunan mehua
½ dl
oliiviöljyä
1 tl
hunajaa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Pomeloleivät – ohje:
- Kuori pomelo nahattomiksi paloiksi. Leikkaa avokadot viipaleiksi.
- Tee kastike. Hienonna salottisipuli kulhoon. Lisää muut kastikkeen aineet ja sekoita tasaiseksi. Poista lehtikaalista kova keskiruoti ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi samaan kulhoon kastikkeen kanssa. Sekoita ja anna kaalin marinoitua noin 15 minuuttia.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Paahda leipäviipaleita ja parmankinkkuviipaleita uunissa leivinpaperin päällä 7–8 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kauniin ruskeita.
- Lusikoi paahdetuille leiville marinoitua lehtikaalia kastikkeineen, avokadoviipaleita ja pomelon paloja. Viimeistele rapeilla kinkkusiivuilla ja seesaminsiemenillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat