


Pomelo pomppasi kakkuun! Pomelo-jogurttikakku sulattaa makuhermot mehukkuudellaan ja pehmeällä kuorrutuksellaan
55 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 25 min
Pomelo-jogurttikakku on todellinen talvipäivän piristys. Pomelosose ja jogurtti tekevät kakusta kostean ja raikkaan. Nappaa helppo ohje!
Reseptin ainekset
12 annosta
1½ dl
pomelososetta (noin ¼ pomeloa)
100 g
voita tai leivontamargariinia
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
3
munaa
3 dl
sokeria
1 dl
maustamatonta jogurttia (esim. kreikkalaista jogurttia)
Kuorrurus
2 dl
vispikermaa
1 dl
maustamatonta jogurttia
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
Viimeistely
pomeloviipaleita tai -paloja (hunaja ja/tai pinkki)
Pomelo-jogurttikakku − ohje:
- Kuori ja lohko pomelo. Revi lohkot kalvottomiksi. Soseuta palat sauvasekoittimella.
- Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele sose, voisula, jogurtti ja kuivat aineet taikinaan. Sekoita mahdollisimman vähän, ettei taikina sitkisty.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 × 30 cm).
- Paista kakkua 200 asteessa uunin alatasolla 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Vaahdota kerma ja lisää jogurtti. Mausta sokereilla.
- Levitä vaahto kakun pinnalle ja viimeistele pomeloviipaleilla tai kalvottomilla pomelopaloilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat