Maku

Pomelo pomppasi kakkuun! Pomelo-jogurttikakku sulattaa makuhermot mehukkuudellaan ja pehmeällä kuorrutuksellaan

55 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
25 min
Pomelo-jogurttikakku on todellinen talvipäivän piristys. Pomelosose ja jogurtti tekevät kakusta kostean ja raikkaan. Nappaa helppo ohje!
4.2
0
Julkaistu 3.1.2023


Reseptin ainekset (12 annosta)

  • 1½ dlpomelososetta (noin ¼ pomeloa)
  • 100 gvoita tai leivontamargariinia
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 3munaa
  • 3 dlsokeria
  • 1 dlmaustamatonta jogurttia (esim. kreikkalaista jogurttia)

Kuorrurus

  • 2 dlvispikermaa
  • 1 dlmaustamatonta jogurttia
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Viimeistely

  • pomeloviipaleita tai -paloja (hunaja ja/tai pinkki)
Tulosta

Pomelo-jogurttikakku − ohje:

  1. Kuori ja lohko pomelo. Revi lohkot kalvottomiksi. Soseuta palat sauvasekoittimella.
  2. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
  3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
  4. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele sose, voisula, jogurtti ja kuivat aineet taikinaan. Sekoita mahdollisimman vähän, ettei taikina sitkisty.
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 × 30 cm).
  6. Paista kakkua 200 asteessa uunin alatasolla 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä.
  7. Vaahdota kerma ja lisää jogurtti. Mausta sokereilla.
  8. Levitä vaahto kakun pinnalle ja viimeistele pomeloviipaleilla tai kalvottomilla pomelopaloilla.
Kommentoi »