3,7(7)
Pomelo pomppasi kakkuun! Pomelo-jogurttikakku sulattaa makuhermot mehukkuudellaan ja pehmeällä kuorrutuksellaan
55 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 25 min
Pomelo-jogurttikakku on todellinen talvipäivän piristys. Pomelosose ja jogurtti tekevät kakusta kostean ja raikkaan. Nappaa helppo ohje!
3.1.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
12 annosta
1½ dlpomelososetta (noin ¼ pomeloa)
100 gvoita tai leivontamargariinia
4 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
3munaa
3 dlsokeria
1 dlmaustamatonta jogurttia (esim. kreikkalaista jogurttia)
Kuorrurus
2 dlvispikermaa
1 dlmaustamatonta jogurttia
1 rklsokeria
1 tlvaniljasokeria
Viimeistely
pomeloviipaleita tai -paloja (hunaja ja/tai pinkki)

Pomelo-jogurttikakku − ohje:

  1. Kuori ja lohko pomelo. Revi lohkot kalvottomiksi. Soseuta palat sauvasekoittimella.
  2. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
  3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
  4. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele sose, voisula, jogurtti ja kuivat aineet taikinaan. Sekoita mahdollisimman vähän, ettei taikina sitkisty.
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 × 30 cm).
  6. Paista kakkua 200 asteessa uunin alatasolla 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä.
  7. Vaahdota kerma ja lisää jogurtti. Mausta sokereilla.
  8. Levitä vaahto kakun pinnalle ja viimeistele pomeloviipaleilla tai kalvottomilla pomelopaloilla.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo