


Pomelohillo tuo purkillisen paistetta talviseen aamupalapöytään – katso ohje
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Pinkistä pomelosta keitetty hillo saa makua vaniljatangosta ja hupenee nopeasti jogurtin kera tai paahtoleivän päällä. Nappaa resepti!
Reseptin ainekset
noin 8 dl
2 (noin 2 kg)
pomeloa ((pinkkiä))
1 rkl
pomelon kuorisuikaleita
1
sitruunan mehu
1 pkt (330 g)
hillo-marmeladisokeria
1
vaniljatanko
Pomelohillo − ohje:
- Leikkaa toisesta pomelosta kaksi suikaletta keltaista kuorta ohuelti niin, että valkoista osaa ei tule mukaan.
- Leikkaa kuoripalat ohuiksi suikaleiksi. Pane suikaleet väljään veteen kattilaan. Keitä 10 minuuttia ja kaada vesi pois.
- Kuori pomelot. Leikkaa ja revi pomelot käsin kalvottomiksi paloiksi (noin 1 kg hedelmälihaa). Purista sitruunasta mehu.
- Laita hedelmäpalat ja kuorisuikaleet sekä mehu kattilaan. Lisää sokeri ja halkaistu vaniljatanko.
- Keitä miedolla lämmöllä 20–30 minuuttia välillä sekoittaen. Poista vaniljatanko.
- Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje hyvin. Säilytä viileässä, avattu purkki jääkaapissa. Pomelohillo säilyy avaamattomana jopa vuoden. Hillon voi myös pakastaa.
Vinkki!
Kuorisuikaleet lisäävät hilloon hieman karvasta makua, mutta voit halutessasi jättää ne pois.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat