Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Terveisiä Thaimaasta − raikas pomelosalaatti on yksi rakastetuimmista aasialaisista herkuista

30 min

Yam Som-O eli thaimaalainen pomelosalaatti on upea yhdistelmä suolaista, makeaa, raikasta ja rapeaa. Tähän ihastut takuulla, nappaa resepti talteen!

2.1.2023
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (1 kg)
pomelo
200 g
katkarapuja (pakaste)
1 rku
korianteria tai minttua
1 dl
paahdettua sipulirouhetta
1 dl
paahdettuja kookoslastuja
1 dl
suolapähkinöitä tai kuivapaahdettuja maapähkinöitä
2 rkl
rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä (esim. Pirkka)
Kastike
1
mieto punainen chili
2 rkl
limenmehua
2 rkl
kookos- tai raakaruokosokeria
1 rkl
kalakastiketta

Thaimaalainen pomelosalaatti − ohje:

  1. Kuori ja lohko pomelo. Revi hedelmälohkot käsin kalvottomiksi suupaloiksi. Sulata ja valuta katkaravut. Pane pomelopalat ja katkaravut kulhoon.
  2. Valmista kastike. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Sekoita chilipalat, limenmehu, sokeri ja kalakastike. Kun sokeri on liuennut, kaada kastike kulhoon pomelopalojen ja katkarapujen joukkoon.
  3. Revi korianteria tai minttua salaattiin. Lisää paahdettu sipuli, kookoslastut, maapähkinät ja rapea valkosipuli salattiin. Tarjoa pomelosalaatti heti.

Vinkki!

Aitoon thaimaalaiseen salaattiin käytetään kuivattuja katkarapuja, jotka murskataan joukkoon. Niitä saa muun muassa aasialaisia elintarvikkeita myyvistä kaupoista.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt