1 dl suolapähkinöitä tai kuivapaahdettuja maapähkinöitä
2 rkl rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä (esim. Pirkka)
Kastike
1mieto punainen chili
2 rkllimenmehua
2 rkl kookos- tai raakaruokosokeria
1 rkl kalakastiketta
Thaimaalainen pomelosalaatti − ohje:
Kuori ja lohko pomelo. Revi hedelmälohkot käsin kalvottomiksi suupaloiksi. Sulata ja valuta katkaravut. Pane pomelopalat ja katkaravut kulhoon.
Valmista kastike. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Sekoita chilipalat, limenmehu, sokeri ja kalakastike. Kun sokeri on liuennut, kaada kastike kulhoon pomelopalojen ja katkarapujen joukkoon.
Revi korianteria tai minttua salaattiin. Lisää paahdettu sipuli, kookoslastut, maapähkinät ja rapea valkosipuli salattiin. Tarjoa pomelosalaatti heti.
Vinkki!
Aitoon thaimaalaiseen salaattiin käytetään kuivattuja katkarapuja, jotka murskataan joukkoon. Niitä saa muun muassa aasialaisia elintarvikkeita myyvistä kaupoista.