


Terveisiä Thaimaasta − raikas pomelosalaatti on yksi rakastetuimmista aasialaisista herkuista
30 min
Yam Som-O eli thaimaalainen pomelosalaatti on upea yhdistelmä suolaista, makeaa, raikasta ja rapeaa. Tähän ihastut takuulla, nappaa resepti talteen!
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (1 kg)
pomelo
200 g
katkarapuja (pakaste)
1 rku
korianteria tai minttua
1 dl
paahdettua sipulirouhetta
1 dl
paahdettuja kookoslastuja
1 dl
suolapähkinöitä tai kuivapaahdettuja maapähkinöitä
2 rkl
rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä (esim. Pirkka)
Kastike
1
mieto punainen chili
2 rkl
limenmehua
2 rkl
kookos- tai raakaruokosokeria
1 rkl
kalakastiketta
Thaimaalainen pomelosalaatti − ohje:
- Kuori ja lohko pomelo. Revi hedelmälohkot käsin kalvottomiksi suupaloiksi. Sulata ja valuta katkaravut. Pane pomelopalat ja katkaravut kulhoon.
- Valmista kastike. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Sekoita chilipalat, limenmehu, sokeri ja kalakastike. Kun sokeri on liuennut, kaada kastike kulhoon pomelopalojen ja katkarapujen joukkoon.
- Revi korianteria tai minttua salaattiin. Lisää paahdettu sipuli, kookoslastut, maapähkinät ja rapea valkosipuli salattiin. Tarjoa pomelosalaatti heti.
Vinkki!
Aitoon thaimaalaiseen salaattiin käytetään kuivattuja katkarapuja, jotka murskataan joukkoon. Niitä saa muun muassa aasialaisia elintarvikkeita myyvistä kaupoista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat