Terveisiä Thaimaasta − raikas pomelosalaatti on yksi rakastetuimmista aasialaisista herkuista
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Yam Som-O eli thaimaalainen pomelosalaatti on upea yhdistelmä suolaista, makeaa, raikasta ja rapeaa. Tähän ihastut takuulla, nappaa resepti talteen!
MA
MU
2.9
Kuvat
Julkaistu 2.1.2023

Terveisiä Thaimaasta − raikas pomelosalaatti on yksi rakastetuimmista aasialaisista herkuista
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 (1 kg)pomelo
- 200 g katkarapuja (pakaste)
- 1 rku korianteria tai minttua
- 1 dlpaahdettua sipulirouhetta
- 1 dl paahdettuja kookoslastuja
- 1 dl suolapähkinöitä tai kuivapaahdettuja maapähkinöitä
- 2 rkl rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä (esim. Pirkka)
Kastike
- 1mieto punainen chili
- 2 rkllimenmehua
- 2 rkl kookos- tai raakaruokosokeria
- 1 rkl kalakastiketta
Thaimaalainen pomelosalaatti − ohje:
- Kuori ja lohko pomelo. Revi hedelmälohkot käsin kalvottomiksi suupaloiksi. Sulata ja valuta katkaravut. Pane pomelopalat ja katkaravut kulhoon.
- Valmista kastike. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Sekoita chilipalat, limenmehu, sokeri ja kalakastike. Kun sokeri on liuennut, kaada kastike kulhoon pomelopalojen ja katkarapujen joukkoon.
- Revi korianteria tai minttua salaattiin. Lisää paahdettu sipuli, kookoslastut, maapähkinät ja rapea valkosipuli salattiin. Tarjoa pomelosalaatti heti.
Vinkki!
Aitoon thaimaalaiseen salaattiin käytetään kuivattuja katkarapuja, jotka murskataan joukkoon. Niitä saa muun muassa aasialaisia elintarvikkeita myyvistä kaupoista.

Pomelohillo tuo purkillisen paistetta talviseen aamupalapöytään – katso ohje
Maku

Lohisalaatti Tom yam eli thaimaalainen lohisalaatti
Kotivinkki

Thaimaalainen mangosalaatti
Maku

Sitrussalaatti ja minttulabneh – kokoa kirpsakka salaatti suosikkisitruksistasi
Maku

Massaman curry on oodi perunalle ja maapähkinöille – mausteisessa kookoskermassa maut hautuvat ihanan lempeiksi
Kotivinkki

Panang curry – thaimaalaisen keittiön suosikki on helppo ja nopea valmistaa kotona arki-iltanakin!
Maku