Avotakka

Pienten kotien ideat – poimi fiksut keinot, joilla saat eri tilat tuntumaan kokoaan suuremmilta!

Pienten kotien ideat – poimi fiksut keinot, joilla saat eri tilat tuntumaan kokoaan suuremmilta!
Monitoimikalusteet, liukuovet ja ilmavat kalusteet ovat fiksuja ratkaisuja, kun kodin neliöt ovat rajalliset. Poimi parhaat ideat pieneen kotiin.
Julkaistu: 20.9.2021

Säilytystilaa sängyn alla

Viisihenkisen lapsiperheen kolmiossa säilytystila on harkittu tarkkaan. Säilytyslaatikollinen parisänky on Ikeasta.

Vaatekaapisto, joka on kuin seinäpinta

Jonaksen ja Juuson pikkukaksio on suunniteltu fiksusti. Koska kahden aikuisen kodissa tavaraa on paljon, oli kaksioon kehitettävä säilytystilaa. Seinänmittainen, huomaamaton vaatekaapisto on Ikeasta.

Liukuovet ovat kätevät pienessä makuuhuoneessa

Kun sänky on vaatekaapiston vieressä, liukuovet ovat fiksu ratkaisu. Vanhaan asuntoon sopivat peiliovet ovat puusepän tekemät. Kaapiston runko on Ikeasta.

Pieneen kotiin sopivat ilmavat kalusteet

Kristiinan ja Samun pienessä kattohuoneistossa kalusteet ovat keveitä. Pienessäkin tilassa kannattaa mahdollisuuksien mukaan sijoitella kalusteet niin, että kaikki eivät ole seinien vieressä. Niin kokonaisuudesta tulee ilmavampi. Nojatuolin on suunnitellut Yrjö Kukkapuro ja Kupoli-lattiavalaisimen Yki Nummi.

Kapea pöytä on pienen tilan pelastus

Vaikka pöytä ei ole suuren suuri, sen ympärille mahtuu kolme tai neljä ihmistä. Stylisti Mirkka Siusluodon keittiössä on kapea Artekin pöytä.

Monitoimikalusteet pelastavat

Yksinkertainen futonpatjalla varustettu sohva toimii myös laadukkaana vuoteena. Senza-sohva on Karup-Designin, ja sen ilme muuttuu helposti tyynyillä. Roosa on kodikas sävy pieneen tilaan.

Peili luo illuusion suuremmasta tilasta

Anun ja Juuson kodissa peili heijastaa valoa ja saa tilan kuin tilan tuntumaan kokoaan suuremmalta. Asettelulla on väliä, sillä eniten valoa peili tuo, jos se on sijoitettu vastapäätä ikkunaa.

Tapetti on pitkulaisen olohuoneen fiksu ratkaisu

Päätyseinän vahva tapetti jäsentää pitkulaista olohuonetta ja on tehokas tilanjakaja kahden huoneen välillä. Taustalla olevan makuuhuoneen sininen sävy on sukua Pihlgren & Ritolan Sembramänty-tapetin pohjavärille.

Matto saa pitkulaisen olohuoneen näyttämään leveämmältä

Lorénan kodissa suuri, värikäs nukkamatto kokoaa oleskeluryhmän yhtenäiseksi kokonaisuudeksi ja saa pienen, pitkulaisen olohuoneen vaikuttamaan todellista leveämmältä. Maton pitäisi olla sohvaa jonkin verran leveämpi ja ulottua kaikkien istuinryhmän kalusteiden alle.

Lisää säilytystilaa löytyy vaikkapa ikkunasyvennyksestä

Sofia ideoi kotinsa makuuhuoneen ikkunasyvennykseen säilytyspenkin, jonka runkona on Ikean keittiökaapisto.

Mieti tila kokonaan uusiksi

Puuseppä toteutti kerrostaloasunnon makuualkoviin nerokkaan vuoderatkaisun. Siinä on puurunko ja koivuvaneripinta. Patjan sälepohjan alle mahtuvat säilöön vieraspatja ja vuodevaatteet. Lue alkovin muutosjuttu täältä.

Kompakti työpiste kompaktissa kodissa

Tämä työpiste ei vie liikaa tilaa makuuhuoneesta. Made by Choicen säädettävä, saarnesta tehty Fem-pöytä on kätevä pienen kodin kaluste. Tuoli on Ikeasta.

Mistä saada säilytystilaa pieneen kylpyhuoneeseen?

Pienessä kodissa on usein myös pieni kylpyhuone tai wc. Tehokkaaseen pikkukylpyhuoneeseen kannattaa yrittää mahduttaa vetolaatikollinen allaskaluste. Lisää säilytystilaa saa pienillä seinähyllyillä – kunhan huolehtii, että ne ovat vedenkestäviä, jos samassa tilassa on suihku.

Kommentoi »