Avotakka

Stylisti Mirkka Siusluodon koti on kuin hän itse: rennon tyylikäs ja täynnä uskoa värien positiiviseen voimaan

Stylisti Mirkka Siusluodon koti on kuin hän itse: rennon tyylikäs ja täynnä uskoa värien positiiviseen voimaan
Stylisti Mirkka Siusluodon ja hänen perheensä kodissa neutraalit pinnat tarjoavat taustan värikkäille tekstiileille. Mirkan sisustusfilosofia kumpuaa lapsuudesta: halu jakaa tunne kauniista kodista omien lasten kanssa. Mirkan kodista kirjoittaa hänen siskonsa Riikka Siusluoto.
Julkaistu: 29.5.2020
Mirkka tekee työkseen muotijuttuja ja muuttumisleikkejä ja stailaa julkisuuden henkilöitä lehtiin. Hän pitää muotipalstoja ja stailaa brändi- ja mainoskuvauksia. Hän inspiroituu ympärillä olevista ihmisistä, ilmiöistä, taiteesta ja juuristaan. Myös oman äidin tyyli on ollut inspiraation lähde jo lapsena.

Siskoni erottuu edukseen ja jää mieleen. Kun muut ovat pukeutuneet mustiin, hän saapuu kukkamekossa ja leopardibuutseissa. Siskoni Mirkka Siusluoto on esteetikko, luovan alan yrittäjä ja cool mamma.

Lapsena Mirkka rakasti pukeutua äidin vaatteisiin ja korkokenkiin. Usein hän mielellään myös stailasi minua ja veljeäni. Minä stailasin äitini kanssa kotia. Veluuritrumpettihousut, enon vanha nahkarotsi ja iso kauneuspilkku olivat Mirkan tavaramerkki, kun hän saapui kotibileisiin suoraan Kustavin hiihtoladuilta.

Kattovalaisin on Armaksesta ja sinisävyinen maljakko Hayn.
"Halu elää kauniissa kodissa kumpuaa lapsuudesta. Kun on itse saanut elää esteettisessä ympäristössä, on vahva halu jakaa sama tunne omien lasten kanssa", Mirkka kuvailee.
Mirkka nauttii kauneudesta ja väreistä, joita hän käyttää rohkeasti uskoen niiden positiiviseen voimaan. Hän valitsee mielellään hieman epätavallisia väriyhdistelmiä niin työssään kuin kotonaan. Magiksen valkoinen metallihylly on hankittu ystävämyynnistä. Kierrätettynä ostettu nojatuoli on verhoiltu uudelleen tummansinisellä sametilla. Marokkolaiset boucherouite-matot tehdään tekstiilijätteestä.
Kodikkuutta olohuoneeseen tuovat Hakolan vaaleanpunainen Lazy-sohva, okranvärinen rahi ja marokkolaiset boucherouite-räsymatot. Sohvan takana on Reetta Ekin juliste Lokalista. Sohvapöytä ja viltti ovat Hayn, joka on Mirkan lempimerkkejä.
Laventelin sävyinen pöytävalaisin on Hayn Matin.

Madonna oli yksi siskoni tyyli-ikoneista, ja lukioaikana hänen pukeutumiseensa vaikutti voimakkaasti grunge, myöhemmin 90-luvun neonvärit tolppakorkoineen. Trendit muuttuivat, Mirkan tyyli säilyi.

Kasvoimme lapsuutemme maalaistalossa saaristossa, luonnon ympäröimänä. Kaunis ympäristö kasvatti meille vahvat juuret, jotka antoivat hyvän pohjan ammentaa luovuutta, kokeilla uutta ja tehdä rohkeita päätöksiä. Siskoani ja hänen kotiaan ei voi sanoa tylsäksi, sillä molemmissa saavat näkyä värit, positiivisuus ja rentous.

Lapset osallistuvat paljon kodin askareisiin: he auttavat kodin siivoamisessa, vaatteiden viikkauksessa ja pappaa ruuanlaitossa. Keittiön turhat yläkaapit saivat lähteä. Tilava keittiö on toimiva, ja siellä on tarpeeksi säilytystilaa. Erillinen sisäänkäynti keittiöön ja kodinhoitohuoneeseen helpottaa arkea. Keittiön vieressä on Mirkan työtilanakin toimiva vierashuone.
Thomas on kodin viherkasvivastaava. Yksi tärkeimmistä kasveista on sijoitettu keittiön ikkunalaudalle: äidiltä lahjaksi saatu kohtalonköynnös on kulkenut Thomaksen mukana lähes 20 vuotta, ja nyt sen olemassaoloa vaalitaan uudessa kodissa. Arkiaamuina aamiainen syödään keittiössä Artekin pikkupöydän ääressä. Hylly ja pöydällä olevat astiat ovat Cilla’sista. Valaisin on Muuton Ambit.
Asunto oli valmiiksi remontoitu talon aikakauden mukaisesti. Peiliovet, kahvat ja muut detaljit olivat kauniita. Mirkka ja Thomas saivat keskittyä sisustamiseen ja säilytystilojen lisäämiseen. Kaapiston rungot ovat Ikean ja ovet A. S. Helsingön. Ruskea kaappi on Ellokselta ja tyyny sekä juliste Cilla’sista. Marokkolaismatto on nettikirpputorilta.
Vaalea, neutraali tausta sallii eri väreillä ilottelun. Vaikutelma pysyy raikkaana ja rauhallisena.
Mirkka ja Thomas eivät ole laittaneet suuria summia kodin sisustamiseen. Kun hankintoja tehdään, he tukevat mieluusti suomalaista muotoilua ja kestävän kehityksen omikseen ottaneita yrityksiä. He hankkivat monet asiat kuitenkin kierrätettyinä, sillä uutta vastaavaa löytyy aina käytettynä. Valaisin on kirpputorilta ja matto Trend Carpetin.
Mirkka jaksaa aina nähdä vaivaa syntymäpäivien ja lahjojen eteen. Hän on koonnut isovanhemmilleen ja puolisolleen kauniita valokuvakirjoja. Monia valokuvia perheestä ja ihanista muistoista on kodin seinillä ja ikkunalaudoilla. Muistitaulu on Granitista.
Kodin väripaletti on yhdistelmä pastelleja, syviä murrettuja sävyjä ja vaaleutta. Molemmat lapset ovat hekin tarkkoja väreistä. Maalauksia ja askartelutöitä syntyy päivittäin vanhempien iloksi. Thonet-tuolin takaa pilkottaa Elliotin sinivihreää taidetta.
Mirkka ja Thomas haluavat antaa lapsille luovan ja turvallisen kasvuympäristön. Lapset saavat hullutella äidin vaatteilla ja rakentaa majan olohuoneeseen kavereiden kanssa. Äidistä mallia ammentanut pikku tyyliguru Matilda on rohkea ja kokeileva pukeutumisessa ja luovissa asioissa. Lastenhuoneen valaisin on Armaksesta, matto Ikean ja sänky Avaroomin. Puolikorkea kaappi on kierrätyslöytö.
Mirkan ja Thomaksen 111 neliön läpitalonhuoneisto sijaitsee 1920-luvun kerrostalossa Helsingin Hietalahdessa. Vuonna 2018 hankitun kodin pohjaratkaisu toimii: asunto on valoisa, lastenhuone tilava, kodinhoitotila toimiva ja vaatehuone iso.
Kommentoi »