
Paras riisipuuro – näin keität pehmeän kermaisen joulupuuron
Paras riisipuuro valmistuu yksinkertaisista aineksista sopivan hitaasti haudutellen. Olet jo lähellä täydellistä riisipuuroa, kun nappaat kaupasta pussillisen pyöreäjyväistä puuroriisiä ja purkillisen täysrasvaista maitoa.
Paras riisipuuro – näillä vinkeillä onnistut:
1. Valitse perinteinen riisi
Pyöreäjyväinen puuroriisi on paras valinta riisipuuroon. Siitä saa puuroon paksun, kermaisen rakenteen.
2. Käytä rasvaista maitoa
Valitse riisipuuroon mieluiten punainen purkki täysmaitoa, sillä mitä rasvaisempi maito on, sitä pienempi on pohjaanpalamisen vaara. Joulun aikaan saatavilla on myös Valion pohjaanpalamatonta Kiehu-maitojuomaa.
Jos haluat tehdä vegaanisen riisipuuron tai kaipaat puuroon vähän uutta makua, kokeile kookosmaitoa, kaura-, soija- tai mantelijuomaa. Kasvimaidot ovat usein vähärasvaisia, ja siksi täyteläisen puuron aikaansaamiseksi kannattaa valita mahdollisimman rasvainen tuote ja jopa lisätä puuroon purkillinen kasvikermaa.


3. Lisää suola vasta lopuksi
Puuro kaipaa ripauksen suolaa tasapainottamaan kermaisuutta. Valitse hienorakeinen ruokasuola, joka liukenee puuroon tasaisesti. Heti alussa maidon joukkoon ripoteltu suola juoksettaa puuron. Vältät klimpit, kun maltat odottaa suolan kanssa vielä hetken ja lisätä sen, kun puuro on hautunut lähes valmiiksi.
4. Nappaa kaapista oikea kattila
Riisipuuro kannattaa keittää vesihaudekattilassa tai pinnoitetussa kattilassa. Tällöin puuro hautuu pehmeäksi lempeästi. Jos käytössäsi on vain teräskattila, ei hätää, puuro onnistuu mainiosti. Muista silloin sekoittaa puuroa koko ajan puulastalla kattilan pohjaa myöten, sillä tavallinen maito tarraa helposti kiinni kattilan pohjaan. Jos pohjaanpalaminen pelottaa, voitele kattilan pohja miedolla rypsiöljyllä. Tosin tällöinkään et välty puuron hämmentämiseltä.

