


Joulun jälkiruoat
Sekahedelmäkeitto on joulun täyteläinen klassikko – nauti riisipuuron tai kermavaahdon kanssa
4 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 4 h 0 min
Sekahedelmäkeitto on kuivatuista hedelmistä keitetty jouluinen jälkiruoka, jonka voi tarjoilla kylmänä tai lämpimänä. Soppa maistuu myös aamupalalla tai lounaaksi riisipuuron kanssa.
Reseptin ainekset
Sekahedelmäkeitto
300 g
kuivattuja sekahedelmiä
2 l
vettä
1
kanelitanko
3 dl
sokeria
¾ dl
perunajauhoja
tilkka vettä
Sekahedelmäkeitto – ohje:
- Huuhtele sekahedelmät. Laita ne kattilaan veteen ja liota vähintään 4 tuntia tai yön yli.
- Lisää kattilaan kanelitanko ja sokeri. Keitä seosta kunnes hedelmät ovat täysin pehmeitä ja meheviä. Poista kanelitanko.
- Sekoita perunajauhot tilkkaan vettä. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita perunajauhot keittoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Laita kattila uudelleen liedelle ja kiehauta keitto.
- Tarjoa sekahedelmäkeitto esimerkiksi riisipuuron kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat