
Paras parsapiirakka – ”Aina menestys” ja 3 muuta ideaa kevään herkullisimpaan piirakkaan
Parsapiirakka sopii keväiseen juhlapöytään, lounasevääksi tai illalliseksi. Mehevissä parsapiirakoissa maistuvat sitruuna, juustot ja keväiset yrtit.
1. Pellin täydeltä hyvää
Kun vieraita on tulossa paljon tai parsahimo on kova, leivo iso ja maistuva peltipiirakka. Keväinen parsapiirakka maustetaan sitruunalla ja reilusti raikkailla yrteillä. Helpon tästä piirakasta tekee se, että pohjana käytetään valmista rahkavoitaikinaa.

2. Juusto edellä
Juustoinen parsapiirakka maistuu rutkasti ihanalle juustolle. Valitse täytteeseen vahvaa juustoa, kuten vanhaa goudaa tai mustaleima emmentalia. Juustotäyte paistetaan uunissa ja ohueksi höylätty parsa lisätään lopuksi piirakan päälle raikkaana salaattina.

3. Menestyspiirakka
Mehevä parsapiirakka on lukijoiden suosikki: "Tämä piirakka on aina ollut menestys. Helppo ja ruokaisa. Kaunis myös. Ruohosipuli sopii myös lisämausteeksi." Piirakka saa makua kermajuustosta ja purjosta. Pohjaan leivotaan perunahiutaleita tuomaan mehevyyttä.

4. Piirakka ilman vuokaa
Parsapiirakka onnistuu myös galettena. Rento parsagalette syntyy helposti, kun reunat nostellaan osittain täytteen päälle. Täytteen parsat ja pehmeä vuohenjuusto ovat makoisa pari.

5. Gluteeniton pikkupiirakka
Piirakan voi tietenkin leipoa myös gluteenittomaksi. Tässä versiossa parsapiirakka tehdään pieniin annosvuokiin. Pohjassa makua tuo raastettu juusto. Täytteeksi pikkupiirakoihin sujautetaan parsan lisäksi artisokansydämiä, kuohukermaa ja loraus valkoviiniä, nam!
