Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gluteeniton parsapiirakka

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Artisokansydämet, kaprikset ja parmesaani täydentävät parsan pehmeää aromia. Nämä välimerelliset pikkusuolaiset ovat kesäjuhlien hitti.

16.9.2016
Reseptin ainekset
4 kpl
Pohja
2 1/2 dl
gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl
kaurahiutaleita (gluteenittomia)
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
100 g
voita (tai margariinia)
50 g
juustoa (rasvaa 25-35 %) (1 dl kermajuustoa)
1/2 dl
vettä (kylmää)
Täyte
3 kpl
parsaa (isoa tai 6-8 miniparsaa)
2 kpl
salottisipulia
1 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
valkoviiniä
1 dl
kuohukermaa
1 kpl
munaa
1/4 tl
mustapippuria (myllystä)
1/4 tl
suolaa
1 rkl
kapriksia (pieniä)
5 kpl
artisokansydämiä (säilyke)
1 kpl
munaa (voiteluun)
Lisäksi
tuoreita timjaminoksia, varrellisia kapriksia koristeluun.

Valmista gluteeniton parsapiirakka näin:

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele vuoat (à Ø 10 cm).

Mittaa kulhoon kuivat aineet. Nypi joukkoon voi. Lisää juustoraaste ja vesi. Pyöritä taikina tangoksi, jaa neljään osaan ja taputtele vuokiin. Esipaista pohjia noin 10 minuuttia.

Valmista täyte. Jos käytät miniparsoja, niitä ei tarvitse keittää. Jos käytät isoja, käsittele ne ensin. Poista parsojen tyvestä kova osa.  Keitä parsoja pannulla suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta ja jäähdytä. 

Kuori ja lohko sipulit. Kuullota niitä öljyssä muutama minuutti, lisää viini ja anna sen haihtua ja imeytyä sipuleihin.

Sekoita kulhossa sipulit, kerma, muna, pippuri, suola ja kaprikset. Ota esipaistetut pohjat uunista ja kaada seos pohjille. Halkaise artisokan sydämet, avaa puolikkaita varovasti ja asettele ne vuokiin. Viipaloi parsat niiden lomaan.

Paista 10–15 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja kullanruskea.

Koristele gluteenittomat parsapiirakat tuoreella timjamilla ja varrellisilla kapriksilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt