Gluteeniton parsapiirakka

1 h
5
0

Gluteeniton parsapiirakka

GL
0
5
Artisokansydämet, kaprikset ja parmesaani täydentävät parsan pehmeää aromia. Nämä välimerelliset pikkusuolaiset ovat kesäjuhlien hitti.
Teksti Taina Vuohelainen
Kuvat Arto Vuohelainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 kpl)

Pohja

  • 2 1/2 dlgluteenitonta jauhoseosta
  • 1/2 dlkaurahiutaleita (gluteenittomia)
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 100 gvoita (tai margariinia)
  • 50 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (1 dl kermajuustoa)
  • 1/2 dlvettä (kylmää)

Täyte

  • 3 kplparsaa (isoa tai 6-8 miniparsaa)
  • 2 kplsalottisipulia
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 2 rklvalkoviiniä
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 kplmunaa
  • 1/4 tlmustapippuria (myllystä)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 rklkapriksia (pieniä)
  • 5 kplartisokansydämiä (säilyke)
  • 1 kplmunaa (voiteluun)

Lisäksi

  • tuoreita timjaminoksia, varrellisia kapriksia koristeluun.

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista gluteeniton parsapiirakka näin:

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele vuoat (à Ø 10 cm).

Mittaa kulhoon kuivat aineet. Nypi joukkoon voi. Lisää juustoraaste ja vesi. Pyöritä taikina tangoksi, jaa neljään osaan ja taputtele vuokiin. Esipaista pohjia noin 10 minuuttia.

Valmista täyte. Jos käytät miniparsoja, niitä ei tarvitse keittää. Jos käytät isoja, käsittele ne ensin. Poista parsojen tyvestä kova osa.  Keitä parsoja pannulla suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta ja jäähdytä. 

Kuori ja lohko sipulit. Kuullota niitä öljyssä muutama minuutti, lisää viini ja anna sen haihtua ja imeytyä sipuleihin.

Sekoita kulhossa sipulit, kerma, muna, pippuri, suola ja kaprikset. Ota esipaistetut pohjat uunista ja kaada seos pohjille. Halkaise artisokan sydämet, avaa puolikkaita varovasti ja asettele ne vuokiin. Viipaloi parsat niiden lomaan.

Paista 10–15 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja kullanruskea.

Koristele gluteenittomat parsapiirakat tuoreella timjamilla ja varrellisilla kapriksilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä