Maku

Gluteeniton parsapiirakka

1 h
GL
KA
4
0

Artisokansydämet, kaprikset ja parmesaani täydentävät parsan pehmeää aromia. Nämä välimerelliset pikkusuolaiset ovat kesäjuhlien hitti.
Tulosta
Kuvat Arto Vuohelainen

Ainekset (4 kpl)

Pohja

  • 2 1/2 dlgluteenitonta jauhoseosta
  • 1/2 dlkaurahiutaleita (gluteenittomia)
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 100 gvoita (tai margariinia)
  • 50 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (1 dl kermajuustoa)
  • 1/2 dlvettä (kylmää)

Täyte

  • 3 kplparsaa (isoa tai 6-8 miniparsaa)
  • 2 kplsalottisipulia
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 2 rklvalkoviiniä
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 kplmunaa
  • 1/4 tlmustapippuria (myllystä)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 rklkapriksia (pieniä)
  • 5 kplartisokansydämiä (säilyke)
  • 1 kplmunaa (voiteluun)

Lisäksi

  • tuoreita timjaminoksia, varrellisia kapriksia koristeluun.

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min
MITÄ PIDIT?
4