


Keväinen peltipiirakka
Parsapiirakka – pellillinen ruokaisaa piirakkaa on helppo tarjottava kevään juhliin
1 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 30 min
Pellillinen parsapiirakkaa valmistuu helposti valmiista rahkavoitaikinasta. Piirakan täyte on pullollaan kevään vihreitä makuja.
Reseptin ainekset
20 palaa
2 pkt (à 400 g)
rahkavoitaikinaa (Kymppi Maukkaat)
Täyte
1 ps (200 g)
pakasteherneitä
500 g
vihreää parsaa
100 g
kevätsipulia
1 ps (65 g)
babypinaattia
1 rku
basilikaa hienonnettuna
½ rku
oreganoa hienonnettuna
½ rku
persiljaa hienonnettuna
1 ps (150 g)
emmental-mozzarellajuustoraastetta
50 g
parmesaania raastettuna
Lisäksi
2 dl
ruokakermaa
1 prk (150 g)
ranskankermaa
3
munaa
1
sitruunan raastettu kuori
½ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
Parsapiirakka pellillinen – ohje:
- Sulata pakastetaikinat (noin 1 tunti huoneenlämmössä pakkauksissaan). Sulata myös herneet.
- Huuhtele ja kuivaa parsat, leikkaa tai napsauta kovat tyvet pois. Jos parsat ovat kovin paksuja, kuori varsi ohuelti. Hienonna kevätsipulit.
- Sekoita kerma, ranskankerma, munat, sitruunankuori ja mausteet keskenään.
- Laita taikinalevyt vierekkäin leivinpaperin päälle keskelle peltiä. Nipistä hyvin yhteen ja kauli pellin kokoiseksi.
- Levitä pohjan päälle pinaatit, parsat, herneet, kevätsipulit ja yrtit.
- Kaada päälle kerma-munaseos ja ripottele juustoraasteet.
- Paista parsapiirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat