Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Keväinen peltipiirakka

Parsapiirakka – pellillinen ruokaisaa piirakkaa on helppo tarjottava kevään juhliin

1 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 30 min

Pellillinen parsapiirakkaa valmistuu helposti valmiista rahkavoitaikinasta. Piirakan täyte on pullollaan kevään vihreitä makuja.

25.4.2025
Reseptin ainekset
20 palaa
2 pkt (à 400 g)
rahkavoitaikinaa (Kymppi Maukkaat)
Täyte
1 ps (200 g)
pakasteherneitä
500 g
vihreää parsaa
100 g
kevätsipulia
1 ps (65 g)
babypinaattia
1 rku
basilikaa hienonnettuna
½ rku
oreganoa hienonnettuna
½ rku
persiljaa hienonnettuna
1 ps (150 g)
emmental-mozzarellajuustoraastetta
50 g
parmesaania raastettuna
Lisäksi
2 dl
ruokakermaa
1 prk (150 g)
ranskankermaa
3
munaa
1
sitruunan raastettu kuori
½ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa

Parsapiirakka pellillinen – ohje:

  1. Sulata pakastetaikinat (noin 1 tunti huoneenlämmössä pakkauksissaan). Sulata myös herneet.
  2. Huuhtele ja kuivaa parsat, leikkaa tai napsauta kovat tyvet pois. Jos parsat ovat kovin paksuja, kuori varsi ohuelti. Hienonna kevätsipulit.
  3. Sekoita kerma, ranskankerma, munat, sitruunankuori ja mausteet keskenään.
  4. Laita taikinalevyt vierekkäin leivinpaperin päälle keskelle peltiä. Nipistä hyvin yhteen ja kauli pellin kokoiseksi.
  5. Levitä pohjan päälle pinaatit, parsat, herneet, kevätsipulit ja yrtit.
  6. Kaada päälle kerma-munaseos ja ripottele juustoraasteet.
  7. Paista parsapiirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt