Näitä haluat maistaa juuri nyt! 3 sesonkiruokaa, joita lukijat suitsuttavat: ”Nyt ollaan herkun äärellä”

Näitä haluat maistaa juuri nyt! 3 sesonkiruokaa, joita lukijat suitsuttavat: ”Nyt ollaan herkun äärellä”
Maailma on täynnä ihania ruokia, mutta kerrankin valinta on helppo: nämä kolme rakastettua ja kehuttua reseptiä kannattaa ottaa tekolistalle heti. Munakoisovuoassa, kaalipyöryköissä ja kesäkurpitsa-tomaattivuoassa maistuu upeasti kesän kypsyttämä sato.
Julkaistu: 28.8.2019

1. Silkkaa neroutta munakoison, tomaatin ja mozzarellan muodossa

Melanzane alla parmigiana eli munakoiso-tomaattivuoka on taivaallisen täyteläistä kasvisruokaa. "Helppoa kasvismättöä, jossa hintakin on kohdillaan", tiivistää eräs lukijamme, ja "Nyt ollaan herkun äärellä", kiittelee toinen. Nappaa täältä resepti!

2. Kuin kaalikääryleitä, mutta oikotie

Kotoisan palleroinen muoto ja mitä suunmyötäisin maku. Uunissa kypsiksi hautuvat helpot kaalipyörykät ovat uusi suosikkisi, jos vain pidät kaalilaatikosta. "Tein ja ihastuin! Isoja pyöryköitä, ei enää kääryleitä vaan palleroita, ehdottoman hyviä", kirjoittaa lukijamme tästä Perinneruokaa Prkl -blogin reseptistä. Tämä resepti kannattaa ehdottomasti ottaa talteen!

3. Kasviksia, fetaa ja pestoa, kyllä kiitos!

Mehevät kesäkurpitsat kypsyvät vuoassa tomaattien, valkosipulin ja fetajuuston kera koukuttavan herkulliseksi vuoaksi. Viimeisen silauksen antaa reilu annos pestokastiketta. "Tuli hurjan hyvää, suosittelen lämpimästi testaamaan", kirjoittaa lukijamme. Poimi resepti talteen täältä.

+ Jäikö makeannälkä? Jälkkärikakku valmistuu porkkanamaan (tai kurpitsapenkin) antimista

Porkkanakakku-juustokakku yhdistää kaksi ikisuosikkia: mausteisen porkkanakakun ja samettisen juustokakun.

Jälkiruokana tai kahvin kera maistuu mehevistä mehevin porkkanakakku-juustokakku. Vaiko sittenkin helppo porkkanakakku-kääretorttu?

Kesäkurpitsatarhuri voi suunnata huomionsa tähän mehukkaaseen kesäkurpitsakakkuun tai täyteläisiin kesäkurpitsa-suklaabrownieihin. Osaatko päättää?

Kommentoi »