3,9(228)
Kesäkurpitsa-tomaattivuoka – lukijoidemme pestoinen suosikki: "Tosi hyvää", "Olipa mahtavan maukasta!"
Gluteeniton
Munaton
1 h
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Kesäkurpitsa-tomaattivuoka on herkullinen yhdistelmä kesäkurpitsaa, fetaa, valkosipulia ja tomaattia. Mehevän maun salaisuus on pestossa, jota levitetään säästelemättä kerrosten väliin. Katso video, kuinka helposti kesäkurpitsavuoka valmistuu!
31.7.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
2kesäkurpitsaa
3valkosipulinkynttä
1 dlpestoa
6tomaattia (tai 3 pihvitomaattia)
1 1/2 dltuoretta basilikaa (lehtiä)
150 gfetajuustoa (murustettuna)
1/2 tlmustapippuria (myllystä)
1 dljuustoa (raastettuna)

Kesäkurpitsavuoka – ohje:

  1. Pese ja viipaloi kesäkurpitsat. Hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa tomaatit reiluiksi viipaleiksi.
  2. Voitele uunivuoka. Lado pohjalle puolet kesäkurpitsaviipaleista. Levitä päälle puolet valkosipulista ja pestosta.
  3. Lado seuraavaan kerrokseen puolet tomaateista, basilikanlehdistä ja murustetusta fetasta.
  4. Toista uudelleen kesäkurpitsa- ja tomaattikerrokset.
  5. Ripottele vuokaan päällimmäiseksi vielä juustoraastetta ja paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
  6. Tarjoa kesäkurpitsa-tomaattivuoka hyvän leivän kanssa kasvisateriana tai liharuoan lisäkkeenä.

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder
37 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.