


Kesäkurpitsa-tomaattivuoka – lukijoidemme pestoinen suosikki: ”Tosi hyvää”, ”Olipa mahtavan maukasta!”
1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Kesäkurpitsa-tomaattivuoka on herkullinen yhdistelmä kesäkurpitsaa, fetaa, valkosipulia ja tomaattia. Mehevän maun salaisuus on pestossa, jota levitetään säästelemättä kerrosten väliin. Katso video, kuinka helposti kesäkurpitsavuoka valmistuu!
Reseptin ainekset
6 annosta
2
kesäkurpitsaa
3
valkosipulinkynttä
1 dl
pestoa
6
tomaattia (tai 3 pihvitomaattia)
1 1/2 dl
tuoretta basilikaa (lehtiä)
150 g
fetajuustoa (murustettuna)
1/2 tl
mustapippuria (myllystä)
1 dl
juustoa (raastettuna)
Kesäkurpitsavuoka – ohje:
- Pese ja viipaloi kesäkurpitsat. Hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa tomaatit reiluiksi viipaleiksi.
- Voitele uunivuoka. Lado pohjalle puolet kesäkurpitsaviipaleista. Levitä päälle puolet valkosipulista ja pestosta.
- Lado seuraavaan kerrokseen puolet tomaateista, basilikanlehdistä ja murustetusta fetasta.
- Toista uudelleen kesäkurpitsa- ja tomaattikerrokset.
- Ripottele vuokaan päällimmäiseksi vielä juustoraastetta ja paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
- Tarjoa kesäkurpitsa-tomaattivuoka hyvän leivän kanssa kasvisateriana tai liharuoan lisäkkeenä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat