Kesäkurpitsa-tomaattivuoka

1 h
4.2
34

Kesäkurpitsa-tomaattivuoka

GL
MU
34
4.2
Kesäkurpitsa-tomaattivuoka on herkullinen yhdistelmä kesäkurpitsaa, fetaa, valkosipulia ja tomaattia. Mehevän maun salaisuus on pestossa, jota levitetään säästelemättä kerrosten väliin. Katso VIDEO, kuinka helposti kesäkurpitsavuoka valmistuu!
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Emilia Kolari
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 2 kplkesäkurpitsaa
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 dlpestoa
  • 6 kpltomaattia (tai 3 pihvitomaattia)
  • 1 1/2 dltuoretta basilikaa (lehtiä)
  • 150 gfetajuustoa (rasvaa 18 %) (raastettuna)
  • 1/2 tlmustapippuria (myllystä)
  • 1 dljuustoa (raastettuna)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Pese ja viipaloi kesäkurpitsat. Hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa tomaatit reiluiksi viipaleiksi.

Voitele uunivuoka. Lado pohjalle puolet kesäkurpitsaviipaleista. Levitä päälle puolet valkosipulista ja pestosta.

Lado seuraavaan kerrokseen puolet tomaateista, basilikanlehdistä ja fetaraasteesta. Rouhi päälle mustapippuria.

Toista uudelleen kesäkurpitsa- ja tomaattikerrokset.

Ripottele vuokaan päällimmäiseksi vielä juustoraastetta ja paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Tarjoa kesäkurpitsa-tomaattivuoka hyvän leivän kanssa kasvisateriana tai liharuoan lisäkkeenä.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä