Maku

Kesäkurpitsa-tomaattivuoka

1 h
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen40 min
Kesäkurpitsa-tomaattivuoka on herkullinen yhdistelmä kesäkurpitsaa, fetaa, valkosipulia ja tomaattia. Mehevän maun salaisuus on pestossa, jota levitetään säästelemättä kerrosten väliin. Katso video, kuinka helposti kesäkurpitsavuoka valmistuu!
GL
MU
3.99
35
Kuvat Emilia Kolari


Ainekset (6 annosta)

  • 2kesäkurpitsaa
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1 dlpestoa
  • 6tomaattia (tai 3 pihvitomaattia)
  • 1 1/2 dltuoretta basilikaa (lehtiä)
  • 150 gfetajuustoa (murustettuna)
  • 1/2 tlmustapippuria (myllystä)
  • 1 dljuustoa (raastettuna)
Tulosta

Kesäkurpitsa-tomaattivuoka valmistuu näin:

  1. Pese ja viipaloi kesäkurpitsat. Hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa tomaatit reiluiksi viipaleiksi.
  2. Voitele uunivuoka. Lado pohjalle puolet kesäkurpitsaviipaleista. Levitä päälle puolet valkosipulista ja pestosta.
  3. Lado seuraavaan kerrokseen puolet tomaateista, basilikanlehdistä ja murustetusta fetasta.
  4. Toista uudelleen kesäkurpitsa- ja tomaattikerrokset.
  5. Ripottele vuokaan päällimmäiseksi vielä juustoraastetta ja paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
  6. Tarjoa kesäkurpitsa-tomaattivuoka hyvän leivän kanssa kasvisateriana tai liharuoan lisäkkeenä.
MITÄ PIDIT?
3.99
35 kommenttia