Maku

Kesäkurpitsa-suklaabrowniet – supermehevät herkkupalat lukijamme suosikkireseptillä

55 min
4.63
2

Tiesitkö, että kesäkurpitsa on mitä parhain leivonnaisten mehevöittäjä? Lukijamme Sarin kesäkurpitsa-suklaabrowniet vievät taatusti kielen mennessään. Itse kesäkurpitsa ei tässä reseptissä maistu, mutta tuo sitäkin enemmän kaivattua mehukkuutta.
Tulosta
Teksti Petra Tuominen
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (20 palaa)

Kesäkurpitsa-suklaabrowniet

  • 150 gvoita
  • 150 gtummaa suklaata
  • ½ tlsuolaa
  • 3munaa
  • 3 dl fariinisokeria
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dlkaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 70 g pekaanipähkinöitä murskattuna
  • 350 g kesäkurpitsaa raastettuna

Kuorrutus

  • 150 g tummaa suklaata
  • 50 gvoita
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa

Koristelu

  • 50 gpekaanipähkinöitä

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN25 min

Kesäkurpitsa-suklaabrowniet valmistuvat näin:

  1. Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä sekoitellen. Kun seos on sulanut, nosta kattila pois liedeltä. Lisää suola.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja murskatut pähkinät keskenään.
  3. Kaada suklaaseos muna-sokeriseokseen. Lisää kesäkurpitsaraaste ja jauhoseos. Sekoita tasaiseksi.
  4. Levitä taikina reunalliseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 cm x 30 cm). Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Valmista kuorrutus. Kuumenna suklaa ja voi kattilassa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja sekoita suklaaseos tuorejuustoon. Levitä kuorrutus tasaisesti kakun päälle. Koristele pähkinöillä. Säilytä brownieita jääkaapissa, mutta ota huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Uusikaarlepyyssä asuva Sari Spåra perusti vuonna 2012 Sweet Food O´Mine -ruokablogin ja rakkaasta harrastuksesta onkin nyt muodostunut ammatti. Käy kurkkaamassa lisää Sarin reseptejä hänen sivuiltaan sweetfoodomine.com.

MITÄ PIDIT?
4.63